Skriv ut denna sida

Sveriges Radio: Tak över huvudet – reportageserie i bostadskrisens Sverige

Sveriges Radio 2 juli 2014

Skärmavbild_2014-06-27_kl._15.40.34.png

Jenny Hellron och barnen Oliver, Ludvig, Leo och Isak. Foto: Ulrika Bergqvist/Sveriges Radio

Den 22 juli är det premiär i P1 för Tak över huvudet, en reportageserie i bostadskrisens Sverige om och med de som saknar ett eget hem. Vad gör bostadsbristen med vår hälsa, vår identitet, våra relationer och drömmar?

 

Det handlar om att inte våga gå och kissa av rädsla för att störa. Om att vara portad från bostadsmarknaden för att man har fel namn. Om att ”komma ut” som bostadslös på jobbet när alla pratar om att lyxrenovera köket. Om att berätta för barnen att de inte längre ryms hemma hos mamma.

I första avsnittet hörs 41-åriga fyrbarnsmamman Jenny Hellron från Haninge, söder om Stockholm. När hon separerade från sin man var hon övertygad om att allt skulle lösa sig till det bästa. Sedan april sover hon på en tältsäng i syrummet i sina 70-åriga föräldrars trerummare.

- Jag tycker det är lite jobbigt att åka hem till familjer där barnen finns hemma. Ingen missunnsamhet, inte alls, men jag vill ha tillbaka mina barn. Jag vill ha någonstans och bo och kunna leva, säger Jenny Hellron.

Sändningstid: Tak över huvudet sänds fyra tisdagar med start 22 juli kl. 14.30-14.55 i P1. Programmen finns även påsverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

 

Sveriges Radio