Skriv ut denna sida

25/6: Diskreta Ljud av Mikael Bojén

Anton Honkonen 24 juni 2014

Skärmavbild_2014-06-22_kl._14.51.58.png

Tunnel Tales, en plats för ljudkonst belägen i gångtunneln mellan Vagnhallen Majorna och Klippan, invigdes som en filial till Röda Sten Konsthall september 2013.

Diskreta Ljud  av Mikael Bojén

Invigning 25.6 kl 17-20

Tunnel Tales, en plats för ljudkonst belägen i gångtunneln mellan Vagnhallen Majorna och Klippan, invigdes som en filial till Röda Sten Konsthall september 2013. Röda Sten Konsthall presenterar nu Mikael Bojén (Göteborg, 1954), den andra konstnären i ordningen, som med sitt verk Diskreta Ljud, en installation som med sitt lågmälda och föränderliga uttryck, skapar en samklang med den omgivande platsen och dess ljudmiljö.
 
Bojén har en flerårig bakgrund som ljudkonstnär. Tidigare uppförda verk är bland annat allkonstverketAndRum som tog plats vid havet vid Amundön samt ljudsättning av Vätterngången i Jönköping och Palmhuset i Göteborg. Bojén har deltagit i ett flertal musikfestivaler och dessutom skapat egna uppsättningar på udda platser som naturreservaten Lärjeån och Rya Skog och bilkyrkogården Kyrkö Mosse i Småland.
 
Installationen i den röda gångtunneln görs i collageform och kommer över tid att successivt förändras vilket gör att ljudinstallationen upplevs dynamisk och levande. I verket använder sig Bojén av egenkomponerat ljud men också av fragment från andra kompositörers verk.
Bland annat använder han sig av ljudverket Tunnel Tales av konstnären Roberto Paci Dalò, som var installerat i tunneln september 2013 - juni 2014. 
 

Arbetet sker i samarbete med MCV, Musikcentrum Väst.