Skriv ut denna sida

16/5: Upprop för den fria scenkonsten i Göteborg.

Anton Honkonen 14 maj 2014

Skärmavbild_2014-05-14_kl._06.32.39.png

Den fria scenkonsten inför stora utmaningar när kulturpolitiken och villkoren för finansiering genomgår förändringar på lokal, regional och (inter)nationell nivå.Teatercentrum, Teaterförbundet och Danscentrum står bakom detta upprop för den fria scenkonsten i Göteborg nu på fredag den 16/5.

 

Upprop för den fria scenkonsten i Göteborg.

Den fria scenkonsten är en oumbärlig del av det svenska kulturlivet. Den når nya målgrupper, fungerar som inkubator för morgondagens konstnärskap och tänjer på gränserna för vad scenkonst kan, vill och vågar vara. I samspel med den institutionella och kommersiella scenkonsten utgör den fria sektorn en kraft för förnyelse och utveckling av hela kulturlivet.
Men liksom kulturen i stort står den fria scenkonsten inför stora utmaningar när kulturpolitiken och villkoren för finansiering genomgår förändringar på lokal, regional och (inter)nationell nivå.

Teatercentrum, Teaterförbundet och Danscentrum står bakom ett upprop för den fria scenkonsten som lanseras brett våren 2014.
Fem regionala seminarier och debatter arrangeras. I Helsingborg sker det i samband barn- och ungdomsfestivalen bibu.se.

Medverkande: 
Lars Nordström (FP), regionråd och ordförande för Västra Götalandsregionens kulturnämnd.
Madelene Ulfström (S), ledamot i Göteborgs stads kulturnämnd.
Anders T. Carlsson, producent på Skogen.
Frej Von Fräähsen, dansare och koreograf.
Elin Svensson, Teatercentrum.
Ulla Svedin, Trappan.

På plats finns även Anna Carlson, ordförande Teaterförbundet, Rolf S. Nielsen, ordförande Teatercentrum, Hellen Smitterberg, ordförande Danscentrum.

När? Fredag 16 maj kl. 15.00-16.30

Var? Folkteaterns foajé, Järntorget

Läs mer på hemsidan här.

Plattformen Skogen som arbetar för konstnärligt drivna produktioner av scenkonst, gästspel, seminarier och publikationer stod för tipset. Läs mer om dem här.

Relaterade artiklar (efter tagg)