Skriv ut denna sida

Enskedespelet i farozonen

Johanna Huss, Enskedespelet 4 februari 2014
Sommarens Enskedespel i fara
Sommarens Enskedespel i fara

Vi i Enskedespelet har problem och vi hoppas att vi tillsammans kan hitta en lösning på problemet. Vad kan vi göra? Känns som om vi hamnat i ett moment 22 med tjänstemännen på trafikkontoret...

Staden är kluven, med ena handen smeker den, med den drar den undan mattan för oss.

Smekningen kommer från kulturförvaltningen som vet att Enskedespelet är en viktig och stabil kugge i stadens kulturliv. Kulturförvaltningen har lämnat ekonomiska bidrag till många av Enskedespelets uppsättningar genom åren, och nu har förvaltningen anslagit 250 000 kr till Enskedespelets nya tält som ska invigas i vår.

Men så delar den andra handen ut ett förödande mattryck. Trafikkontoret vill inte släppa in Enskedespelet i Margaretaparken, som varit teaterns spelplats i trettio år. Trafikkontoret säger nej till att tältet ska få resas i mitten av april, som det alltid gjorts genom åren. Först den 1 maj tycker Trafikkontoret att tältet ska få komma upp.

– Vi har premiär den 17 maj, och det finns inte en möjlighet på jorden att vi ska hinna bygga scenografi, sminkloger, gradänger och utrymmen för traktering och dessutom repetera med en ensemble på 200 personer,
säger Jan Lothigius, som är ordförande i Enskedespelet.

– Om inte Trafikkontoret ändrar uppfattning måste vi göra mängder med barn, ungdomar och vuxna grymt besvikna; det blir inget spel. Och vår stora trogna publik tvingas vi också svika, säger Jan Lothigius.

Vid ett öppet nämndmöte i Stadsdelsnämnden torsdagen den 30 januari, uttalade sig politiker från alla representerade partier till stöd för Enskedespelet. Men det påpekades också att beslutet att upplåta parkmark
ligger hos Trafikkontoret.

Enskedespelet har på ett par dagar samlat ihop över sjuhundra namnunderskrifter till ett upprop till stöd för Enskedespelet.

Bakgrund
I maj 2014 planerar Enskedespelet att sätta upp sitt 16:e storslagna spel i Margaretaparken, något som vi gjort i stort sett vartannat år sedan 1983. I år blir det Oliver Twist som gestaltas och den enorma ensemblen är större än någonsin och består av över 200 personer mellan 7 och 70 år. Proffs och amatörer möts i ett unikt projekt där alla är välkomna, alla får ta plats och där alla får vara med och påverka.

I en tid då ungdomar och vuxna får allt färre platser och stunder för möten och gemensamma aktiviteter och verksamheter för barn sparas in så finns Enskedespelet som samlar en jätteensemble på tvärs över åldersgränserna. Som ger flera hundra deltagare möjlighet att få uttrycka sig, få känna sig stolta över sig själva, över gemenskapen och över en aktivitet som pågår just här i deras egen stadsdel.

Enskedespelet är något att unna många fler områden och att unna den stora publiken som också den består av människor mellan sex och hundra år. Istället för att omöjliggöra verksamheten borde tjänstemän och politiker göra allt för att underlätta och utveckla denna positiva kraft och kreativitet! Just detta är vad ett friskt och fritt samhälle behöver.

Var och en som ens har den minsta kunskap och insikt i hur det går till att skapa en föreställning där hundratals aktörer ingår, där scenografi ska byggas, där hela ensemblen ska repetera tillsammans och i olika lag, där teknik och musik ska trimmas in, där kostym ska skapas och provas in osv, inser att två veckor från inget till premiär är en fullkomlig omöjlighet.

Eftersom Enskedespelet saknat en egen lokal sedan 2005 så är möjligheten att repetera tillsammans i princip obefintliga innan vi fått upp vårt tält. Vi kommer under våren att få vara i några av Enskede skolas lokaler men den enda som är stor nog att rymma vår ensemble, är upptagen av idrottsträning.

Vi vill nu att tjänstemännen och de som sitter i beslutsposition tar sitt förnuft till fånga och ger sitt stöd så att Enskedespelet har möjlighet att vara i Margaretaparken och göra storslagen scenkonst även 2014!

----------------

Bakgrund:
Enskedespelet har sedan början av åttiotalet arbetat med community theatre i söderförorterna Enskede, Årsta, Skarpnäck och Enskededalen och har som ändamål att göra storslagen teater som är viktig för både medverkande och publik. Våra föreställningar görs av en stor folkensemble som består av både proffs och amatörer, barn, ungdomar och vuxna, där alla får plats, alla får synas och alla får höras. Föreningen har sedan starten uppfört 17 kritikerrosade spel som sammanlagt engagerat mellan över 4 000 personer och varje spel drar en publik på 4 000-6 000 personer. Mellan de stora spelen arrangerar Enskedespelet fortlöpande teaterkurser för barn, ungdomar och vuxna,
workshops, kulturkvällar och mindre föreställningar. Sedan 2001 är föreningens konstnärliga ledare Johanna Huss och föreningens verksamhet har sedan dess i huvudsak varit fokuserad på de aktiva barn och ungdomar som finns i föreningen (i dagsläget ca 200) men har fortsatt en aktiv verksamhet även för vuxna.
Syfte:
Att göra en storslagen familjeföreställning där alla får vara med oavsett tidigare erfarenhet och bakgrund. Föreställningen kommer att hålla en mycket hög konstnärlig kvalitet och vår enormt stora ensemble bjuder publiken på något unikt i sitt slag. Enskedespelets projekt fungerar samtidigt som enorma integrationsprojekt där människor från hela Storstockholm arbetar tillsammans på lika villkor oavsett tidigare erfarenhet, bakgrund eller etnicitet. Vi har även flera personer med psykisk och fysisk funktionsnedsättning i ensemblen som är med på samma sätt som alla andra.
Vi gör folklig teater utan att stryka medhårs och väcker genom våra föreställningar, teaterintresse hos massor av både barn, ungdomar och vuxna, något som resulterat i att vår verksamhet bara blir större och större. Alla medverkande är delaktiga i hela processen och i uppsättningens alla olika delar. Enskedespelet gör teater som håller en mycket hög konstnärlig kvalitet samtidigt som den ger barn och unga chansen till eget aktivt deltagande i en konstnärlig process. Det är unikt och det är viktigt.
Målgrupp:
Familjeföreställning för alla över 8 år. Föreställningen rekommenderas från 8 år i målsmans sällskap. De medverkande är mellan 7 och 75 år. Vi har en stor och trogen publik som återkommer från år till år och vi har ofta större problem med att få in alla som vill se våra föreställningar än att få publiken att komma.
Projektet:
Oliver Twist är en riktig skröna om gott och ont och i vår version tar vi oss en ordentlig titt på dagens klassamhälle där barnfattigdom och tiggare på gatorna blivit något som vi liksom ”vant” oss vid. Vi vill göra en modig musikteaterföreställning som ställer viktiga och svåra frågor:
- Vem är värdefull?
- Hur ser maktstrukturerna ut nu och hur såg de ut då?
- Är normaliseringen av människor ”i nöd” något som vi ska acceptera?
- Har alla ett eget ansvar för sin lycka och framgång och har alla samma möjligheter att nå den?

Detta är frågor som vi ställer oss och vår publik, i allt från dramatisering till iscensättning och vi försöker göra det ur barnets perspektiv. I vår version kommer publiken att bjudas på både humor och allvar och både ögon och öron får sitt lystmäte. Vi gör en sepiafärgad dåtidsskildring med nutidsperspektiv. Barn, ungdomar och vuxna berättar tillsammans genom ord, ljud, sång, dans och akrobatik och gör en fantasifull familjeföreställning där ensemblespelet är det viktigaste. Vi jobbar mycket med körsång och dans kommer att bli en viktig ingrediens i uppsättningen av Oliver Twist.
Genom stumfilmsestetik med technotusch gör vi en modern och modig föreställning som både kommer roa och oroa men som framförallt ger både publik och de medverkande en upplevelse av att allt är möjligt och att teater kan vara otroligt stor och viktig. Vi kommer som vanligt att tänja på gränserna för det ”görliga” och lägga ribban skyhögt när det kommer till det konstnärliga uttrycket och undersöker i vårt arbete alltid nya uttrycksformer, allt för att ge den ofta ganska ”teaterovana” publiken som Enskedespelet har, en ingång till och ett intresse för teater som konstform och uttryckssätt.
Föreställningen kommer att spelas i vårt stora cirkustält i Margaretaparken.
Arbetet med den folkliga ensemblen bygger på att alla får vara med, alla får synas och höras och att varje person är viktig. Alla medverkande ska få sin egen utmaning oavsett tidigare erfarenhet.
Ensemblen är med och tar fram olika delar av texten som vi sedan använder i dramatiseringen och även scenerier och koreografier bygger på ett kollektivt arbete. Samtliga medverkande är även med i någon praktisk arbetsgrupp och hjälper till att ta fram kostym, scenografi, mask etc, under professionell ledning. Detta leder till att hela produktionsarbetet är en demokratisk process och bidrar till ett ökat självförtroende och en stor gemenskap bland de medverkande och en känsla av att allt är möjligt för publiken.
Medverkande i Projektet:
För regi och dramatisering står Enskedespelets konstnärliga ledare Johanna Huss som bland annat är aktuell med Lotta på Bråkmakargatan på Stockholms Stadsteater och Barnen från yttre rymden på Regionteatern Blekinge Kronoberg. Johanna har tidigare regisserat bland annat Det blåser på månen, Momo –eller kampen om tiden och Peter Pan och Wendy för Enskedespelet.

Scenografin görs denna gång av Nina Fransson. Nina och Johanna har tidigare arbetat tillsammans i andra produktioner men det är första gången som Nina jobbar med oss i Enskedespelet. Nina har tidigare gjort scenografi på bla Malmö Operan, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Regionteatern Blekinge Kronoberg och Dramaten. Musiken komponeras som vanligt av Magnus Larsson, mask och kostym görs av Paulina Åhnberg och ljussättare är Lina Benneth. Lina, Magnus och Paulina bildar tillsammans med Johanna, Enskedespelets konstnärliga team och de har tidigare arbetat tillsammans med de flesta av Enskedespelets succéer sedan 2003.
Ensemblen kommer att bestå av 5 professionell skådespelare och artister samt ca 170 amatörskådespelare(!!!) varav ca 75% är mellan 7 och 25 år. Vi har även turen att ha flera professionella skådespelare som medverkar på samma sätt som amatörerna i ensemblen och som är med tillsammans med sina barn eller för att de helt enkelt tycker att Enskedespelet är en så bra och häftig grej. I ”runt omkring-arbetet” deltar dessutom ca 100 personer.

Tidsplan:
Arbetet med dramatiseringen pågår för fullt och kommer att vara färdigt i januari 2014. Repstart hade vi i november 2013. Premiär 17 maj 2014. Planerar att spela ca 20 föreställningar mellan 17 maj och 15 juni 2014 i Margaretaparken. Vi kommer att repetera i Enskede skola, G:a Enskede och i cirkustältet i Margaretaparken.

Övrigt:
Vi samarbetar sedan tidigare mycket med ABF och lokala företag och arbetar nu med att hitta fler samarbetsparters till projektet. Vi har även ett samarbete med Re:Orient som kommer att arrangera konserter i tältet under spelperioden. Vi hoppas även kunna utnyttja tältet på fler sätt när det står uppe bla i samarbete med Enskede skola och samtal pågår med flera fria teatergrupper som eventuellt kommer att spela dagtid i tältet.
Föreningen för Enskedespelet
-----------

Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!


http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Insamlingen skickas till
Beslutsfattare i Stockholms stad
Trafikkontoret Stockholms stad
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.;
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Insamlingen har skapats av
Johanna Huss
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Insamlingen har 772 underskrifter från 652 IP-adresser
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
I maj 2014 planerar Enskedespelet att sätta upp sitt 16:e storslagna spel i Margaretaparken, något som vi gjort i stort
sett vartannat år sedan 1983. I år blir det Oliver Twist som gestaltas och den enorma ensemblen är större än någonsin
och består av över 200 personer mellan 7 och 70 år. Proffs och amatörer möts i ett unikt projekt där alla är välkomna,
alla får ta plats och där alla får vara med och påverka.
Nu har vi dock stött på problem. Vi får inte tillstånd att vara i Margaretaparken förrän två veckor innan den planerade
premiären, något som är helt omöjligt för oss att klara av.
I en tid då nazister marscherar i Gamla Stan och i de södra förorterna. Ungdomar och vuxna får allt färre platser och
stunder för möten och gemensamma aktiviteter. Verksamheter för barn sparas in. Så finns Enskedespelet som samlar
en jätteensemble på tvärs över åldersgränserna. Som ger flera hundra deltagare möjlighet att få uttrycka sig, få känna
sig stolta över sig själva, över gemenskapen och över en aktivitet som pågår just här i deras egen stadsdel.
Enskedespelet är något att unna många fler områden och att unna den stora publiken som också den består av
människor mellan sex och hundra år. Istället för att omöjliggöra verksamheten borde tjänstemän och politiker göra allt
för att underlätta och utveckla denna positiva kraft och kreativitet! Just detta är vad ett friskt och fritt samhälle behöver.
Var och en som ens har den minsta kunskap och insikt i hur det går till att skapa en föreställning där hundratals aktörer
ingår, där scenografi ska byggas, där hela ensemblen ska repetera tillsammans och i olika lag, där teknik och musik ska
trimmas in, där kostym ska skapas och provas in osv, inser att 2 veckor från inget till premiär är en fullkomlig omöjlighet.
Vi vill nu att tjänstemännen och de som sitter i beslutsposition tar sitt förnuft till fånga och ger sitt stöd så att
Enskedespelet har möjlighet att vara i Margaretaparken och göra storslagen scenkonst även framöver!
http://www.direktpress.se/tidningenarstaenskede/Nyheter/Grannar-hotar-Enskedespelet/
Namninsamling.se Sida 1
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Namn Stad
Birgitta Råstander Skarpnäck
jonatan niemöller Enskede
Leo Niemöller Enskede
Tobias Niemöller Enskede
Christian Niemöller Enskede
Lena Wallin Enskede
Marie nyberg Stockholm
Olle Sutinen Enskededalen
Jessica Pehrson Stockholm
Cia Sutinen Enskededalen
Miriam Helleday Johanneshov
Miriam Säfström Enskede
Jesper Thestrup Århus
Bo Peterson Täby
Birgitta Sandström Lagercrantz Stockholm
Alexander Lindman Stockholm
Hanna Bylund Stockholm
Cilla Gabrielsson Enskededalen
Margaretha Eriksson Helsingborg
Irene Friman Enskede Gård
Matts Nordenskiöld Stockholm/Enskede
Noomi Schvarcz Stockholm
Viktor Rosenberg Enskede Gård
Joakim Löfgren Stockholm
Anders Johnsson Enskede
Siri Hedmalm Johanneshov
Rita Nobre Ebskede
Maria Rothlin Stockholm
Hilda Rydman Stockholm
Marie Taylor Stockholm
elsie berg norsborg
Bo Erlandsson Falkenberg
Cajsa Rydén Spånga
Tina magnuson Stockholm
Lars-Erik Backman Stockholm
Yvonne Ingridsdotier Stockholm
Stefan Brisland-Ferner Stockholm
Åsa Falk Göteborg
Petra Stockholm
Charlotta Nordblom Nellgård Stockholm
Lena Jordebo Enskede
anna edqvist skarpnäck
Birgitta Eriksson Enskede
Maria Hansson Hulared
Myriel Axelsson Spånga
Lars Epstein Stockholm
Emma Vintemon Stockholm
Stina Nyberg Hägersten
Namninsamling.se Sida 2
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Anna E Singhateh Malmö
Clara Tigerschiöld Enskede
Christer Astorsson Stockholm
Åsa Steen Sundbyberg
Malin Lindgren Stockholm
Ann guterstam Stockholm
Olivia Tejle Enskede
Kristina Sjöberg Stockholm
Fredrik Söderberg Stockholm
Elin Kjellberg Nacka
richard berg enskede
Madeleine Juth Enskede
Amanda Axelsson Duarte Enskededalen
Shari Sabel Strandmark Stockholm
Thomas Mårtensson Stockholm
Thomas Henrikson Gamla Enskede
Gunilla Hagstedt Stockholm
Birgitta Fagerstedt Gamla Enskede
Agneta Attling Gröndal, Stockholm
Bertrand Hennings Enskede
Marie-Thérèse Sarrazin Stockholm
Fredrik Langborg Enskededalen
Nina Angermund Carlsson Mälarhöjden Stockhol
susi holmgren sthlm
Gunnel Björnberg Ekblom Hägersten
Paulina Åhnberg Järna
Anton Ottosson Årsta
Anna Khemi Solna
Kerstin Linderoth bromma
Kerstin Langsten Färentuna
Billy Huss Hägersten
Otis Huss Hägersten
Sara Huss Hägersten
Lise Sjöstedt Stockholm
Marie-Christine Berglund Nacka
Carina Roxström Stockholm
Gallie Eng Stockholm
Tala Chalambari Lund
Erik Haking Lund
Lisa Fagius Hålling Enskede
Ingegerd Lindeberg Solna
Siri Rydén Enskededalen
Noah Rydén Enskededalen
Stella Rydén Enskede
Eva Lindeberg Enskededalen
Jeanette Ottosson Årsta
Kerstin Hjulström Skarpnäck
Felicia Blomqvist Enskede
Noomi Hebert Stockholm
Pål Nyrén Skarpnäck
Namninsamling.se Sida 3
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Eric Hagman Stocksund
Lena Rössel Stockholm
Christian Preibsch Nacka
Lina Bergström Stureby
Sara Rapp Acedo Hägersten
Lotta G Stockholm
Lars Paulsrud Enskede
Carin Norrby Stockholm
Annika Hill Enskede
Matilda Davidsson Enskede
Mia Hansson Stockholm
Fredrik Stolpe Årsta
Anneli Ahlmér Enskede
Marie Reese Enskede
Ninni Dickson Stockholm
Eva Kahn Stockholm
Leo Huss Sthlm
Malin Hjelm Midsommarkransen
Anders Mattsson Johanneshov
Ulrika Slotte-Värjö Gotland
Pentti Värjö Johanneshov
Nomili Svensson Högdalen
pia roxell sthlm
Peder Tönnes Älvsjö
Tina Burman Enskede
Magnus Burman Enskede
Siri Neppelberg Enskede
Jens Andersson Johanneshov
Hanna Samuelson Enskededalen
Cicci Herrström Stockholm
Fredrik Lundberg Stockholm
Ellen Lothigius Stockholm
Bengt Berger Enskede
Louise Radon Stockholm Enskede
Emma Burman Enskede
Johanna Blomqvist Uppsala
Kina Robberts Ensked
Poa Samuelberg Enskede
Victoria Wahlberg Nacka
Jaan Kolk Skarpnäcck
Åke Holmlin Stockholm
Anna G Magnusdottir Stockholm
Lotta Axing Stavsnäs
Jennie k Larsson Årsta
Linn Lichtenstein Linköping
Eddy Östling Stockholm
Jörgen Barkselius Enskede
Sofia Hjort Älvsjö
Oskar Enoksson Enskede
agnetha edberg-menor stockholm
Namninsamling.se Sida 4
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Jan-Ingvar Palm Johanneshov
Holger Tistad Farsta
leif carlsson enskede
joanna rose enskede
Ann Mari Engel Stockholm
Birgitta Cederberg Hunnebostrand
Ingmar Karlsson Svedmyra
Lill Näslund Enskede
Dror Feiler Stockholm
Thomas Olofsson Stockholm
åsa svensson stockholm
Kersti Gabrielsson Enskede/Stockholm
Nils Erlandsson Stockholm
Nils Granberg
Py Huss-Wallin Stockholm
Inger Raaby Stockholm
Peter Frejhagen Tranås (fd Enskede)
Christopher Barkefors Stockholm
Robin Johnander Enskede
TeaterStockholm.se Stockholm
Susanna Ankner New York
johan flygare stockholm
Tuva Borup Gamla Enskede
Maria Ekendahl Stockholm
Sten-Åke Pettersson Enskede
Anne jancke Stocksund
Jonas Åhnberg Järna
Barbro Ginsburg Johanneshov
Olle Bernell Enskede gård
Carin Bernell Enskede gård
Julia Favilla Larsson hägersten
Olle Kirchmeier Enskede Gård
Fabian Forsberg Gamla Enskede
Lena Borup Gamla Enskede
Isabella Ahlstedt Johanneshov
Ehlin Åhman Stockholm
Line Schou Hillerbrand Köpenhamn
Elin Enskede
Helena Hodell Sollentuna
Fanny malmström Nacka
Henrik Stawe Stockholm
Åsa Hellberg Enskede
anna dahlström enskededalen
Anna William-Olsson Älvsjö
Maria Lundström Stockholm
Simon Björkman Enskede
Selma Karlsson Nordström Stockholm
Love Lagercrantz Bagarmossen
Love Simonsson Johanneshov
John Simonsson Johanneshov
Namninsamling.se Sida 5
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Anna-Karin Ljungh Björkhagen4
matilda stannow enskede gård
moritz kirchmeier enskede gård
Karin kirchmeier enskede gård
Tina Björkman Johanneshov
Thomas Larsson Enskede
Emma Eastop Gamla Enskede
Sara S Svanestrand Stockholm
Nicolas Köllerstedt Rimbo
Kikka Uusitalo Tyresö
Kristina Allpere Björkhagen
Anne-Marie Eklund Löwinder Stockholm
Felix Stockholm
Filip Sigrand stockholm
Ulrika Axell Enskede
Stefan Henriksson Enskede
Ann-Kristin Forsberg Värmdö
ida bengtzon sköndal
Håkan Borgström Enskede
Angelica Örnberg Stockholm
Annica Larson Stockholm
Lennart Andreasson EnskedeGård
Carina Källström Fårösund
Madeleine Pousette Stockholm
Anders Hedvik Stureby
Carina Björklund Enskede
Amelie Lindhagen Enskede
Henrik Samuelberg Enskede
Mathilda Söderlind Enskede
Björn Jelin Stockholm
Jesper Antell Enskede
Martin Bergseth
Karin Ohlsson Örnsköldsvik
Linnea Hermansson Stockholm
Lars Forsgren Sollentuna
John-Olof Thörngren Enskede
Karin Persson Farsta
Björn Gambäck Enskede
Per Kjellberg Vaxholm
Helena Meurling Göteborg
Esther Arndtzen Stockholm
Anna Ander Svedmyra
Ann-Catrine Gerdin Linköping
Ami Hedenborg Enskede Gård
Petter Malmhester Enskede
Camilla Kargus
Mats Nordin Skarpnäck
Nils Werge Stockholm
Britta Svensson Enskede
Annika Svensson-Steiner Stockholm
Namninsamling.se Sida 6
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Gunilla Faringer New York, USA
Berit Wiren Kungsholmen/Sthlm
Åsa Faringer Enskede/Södermalm
Jeanette Qvennerstedt Enskede
Kurt Juth Värmdö
Simone Söderhjelm Södermalm
Anders Magnusson Uppsala
Nicholas Almeren Uppsala
Markus ÖSterlund Enskede
Lova Österlund Enskede
Tyra Österlund Enskede
Anna-Karin Österlund Enskede
Lisa Ohlin enskede
Sara Lundström Östberga
André Hasselgren Stockholm/farsta
Niclas von der Burg Enskede gård
Ylva Julén Stockholm
margareta juth värmdö
Elsa Stockholm
Michael Westerberg Enskede
Hans Sundblad Haninge
Mathilde Dedye Enskede
Gunilla Sundblad Haninge
Amanda Nekby mariefred
Urban Hermansson Enskede
Lena Severin Johanneshov
Olle Juth Enskede
Hugo Juth Enskede
Emma Stockholm
Björn Jonsson Enskede
Maria Granath Brodin Enskede
Ing-Marie Nordlinder Enskede
Wilhelm Petersson Stockholm
Felicia Ränk Enskede Gård
Niklas Holmgren Borensberg
Cornelia Holmgren Borensberg
Maria Holmgren Borensberg
Isabella Holmgren Borensberg
Håkan Nyström Stockholm enskede
Lena Wehinger Enskede
Inez Björkman Enskede
Mona Sandberg Sköndal
josephine pettersson vaxholm
Kenneth Böhlin Stockholm
Caroline Södergren stockholm
Elisabeth Molin Västervik
Stefan S. Molin Stockholm
Eva Molin Stockholm
Håkan Langrell Järfälla
Karin Aldrin Katrineholm
Namninsamling.se Sida 7
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
niklas hellmin kärrtorp
Helena Heijbel Simrishamn
Louise Sassene Dalen
olle Hultman Stockholm
Miriam Gottfarb Enskede
Mi
tilda wahlstrom enskede
Jenny Halldén Stockholm
Åsa Landberg Enskede
Fredrik Enskede
Rickard Hasslinger Sollentuna
Joakim Blomqvist Enskede
Ylva Blomqvist Enskede
Tove Bjelving Stockholm
Kina Sjöström Stockholm
Marit Sahlström Stockholm
Malin Asp Enskede
Julia Zsiga Enskede
Jenny Rosén Wedin Hässelby
Kjell Larsson Enskede
Susann Holm Enskede
Angelica Rubertson Enskede
Mattias Lundberg Årsta
Siri Samuelberg Enskede
Per Broman Enskede
Gunilla Burman Skogås
Sören Bergström Hammarbyhöjden
Angelina Hagström Stockholm
Martin Jansson Stockholm
Stina Raitelin Stockholm
Birgitta Anell Enskede
Jenny Holm Gamla Enskede
Anita Lejonklou stockholm
Lelle Holm Gamla Enskede
Lena Nekby
Helena Roditou-Andersson Kalmar
Kerstin Hanström Stockholm
marija regnander växjö
Malin Dahlberg Gamla Enskede
Karl Lindgren Södermalm
Åsa Nordenskiöld Stockholm
filippa holsti heijbel Enskede
Anneli Rhodin Enskede
Beata Mannheimer Enskede
Morlin Schubert Stockholm
Månika Nicklasson Enskede
Nathaniel Morris Stockholm
Heli Björkman Enskede
Annie Eakson Stockholm
Matilda Sutinen London
Namninsamling.se Sida 8
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
ulf huett enskede
Henrietta Seward Norrtälje
Andreas Nilsson Norrtälje
Linus Höglin Stockholm
Marie-Louise Hellberg Stockholm
Stina Nilsson Malmö
Gunilla Danström Enskede
Anna-Lisa Langrell Järfälla
Lars Haking Enskede
Gunilla Karlborg Enskede
Charlotta Hedvik Stockholm
Anders Jungbeck Enskede
Patrik Bruckner enskede
Kajsa Blom Bromma
Pelle Björkman Enskede
Eva Langrell Sthlm/Enskede
Anders Jonsson Enskede Gård
Erik Schvarcz Örebro
Karin Johnson Stockholm
Anders Lindgren Johanneshov
William Eliasson Göteborg
Lina Benneth Årsta
Alfons wahlström enskede
Fanny e böhme enskede
pontus wahlström huddinge
Anna Setréus Stockholm
Ingvar Sundén Enskede
Ulf Björe Johanneshov
Monica Lindvall Årsta
Ann-Sofi Hellis Stockholm
Matilda Hawerman Stockholm/Gävle
Filip Alexanderson Lidingö
Maja Hageby Stockholm
Lisa Björnson Stockholm
Lina Hjorth Stockholm
Robert Schvarcz Stockholm
Erin Winslow Ulricehamn, Sweden
Åsa böhme enskede
Matilda Cervin Stockholm
Håkan Sundewall Enskede
Anders Palm Stockholm
Maria Munkesjö Årsta
ingrid nylander Älvsjö
Jakob Stolpe Årsta
Eili Hirdman Stockholm
Åsa Karlin Johanneshov
Märtha Lilja Stockholm Enskede
Lisa Adelsköld Bagarmossen
Viveka Klingstedt Bagarmossen
Chatarina Larsson Stockholm
Namninsamling.se Sida 9
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Edvin Eklund Skärholmen
Marie Munther Enskede
Jennie Backman Enskede
Johannes palme Stockholm
Aurora Schelvander Skott Skarpnäck
Frida Schelvander Skarpnäck
Airene Sthlm
Maria Nilsson Enskededalen
Karin Östergren Bromma
Janna Sundewall Enskede
Ranjani Srinivasan Enskede
Figge Bergquist Tomelilla
Gabriel Stockholm
Maria Mendoza Stockholm
Alexander Öberg Sköndal
lotta edlund stockholm
Mathias Cecilgård Stockholm
Åsa Bränström Gamla Enskede
Nina Panmongkol Stockholm
Emma Bernell Enskede Gård
Saga Stockholm
Helena Johansson Västerhaninge
Matilda Stockholm
Sofia Bernell Stockholm
Hedda paulsen Enskede Sthlm
Anita Gyllenstein Stockholm
Inger Härjerud Stockholm
Julia Sandquist Enskede
Mireille Bergenström Årsta
Aline Regnell Enskede
Tatiana Steén Enskede
Sven Nyberg Enskede
Majli af Ekenstam Göteborg
Ulla-Britt Norrman Stockholm
Fredrik Schirén VÄXJÖ
Johan Andersson Enskededalen
Peter Schyborger Enskede
Martin Zetterquist Tallkrogen
Ingela P Arrhenius Enskede
Klara Nordin Stockholm
Lo Sterner Stockholm
Anki Nord Bagarmossen
Fredrik Agetoft Enskededalen
Bianca Sporrong Johanneshov
Daniel Sandberg Enskede
Ivan Jenssen Stockholm
Torulf Wetterrot Johanneshov
Sanna Larsson Stockholm
Maria Nyiri Motala
Elisabeth Wiig Vattholma
Namninsamling.se Sida 10
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Jörgen Bohlin Enskede
Zandra Kurén Johanneshov
Henrik Englesson Bro
Thomas Johansson Enskede
Karin Kriström Huddinge
Maria Westerståhl Stockholm
Mette Ferner Stockholm
Richard Turpin Stockholm
Viggo ferner Stockholm
Jan Kjellin Falun
Ulf Lindell Stockholm
Maja Olsson Enskede
Otto Olsson Enskede
Peter Göranson Bagarmossen
Istvan Zsiga Enskede
Micke Seid Stockholm
Erika Kreitz Stockholm
Jacob Cederström Enskede
Henrik Tollemark Stockholm/Enskede
Magdalena Lövberg Brimma
maria hultqvist västerhaninge
Sara Myrberg Nacka
Gabrielle Melander Gävle
Edward Howard Enskede
Sonja Bergström Stockholm
Erica Lundström Stockholm
Magnus Larsson Stockholm
Nora Haaland Enskede
Peggy Jönsson Stockholm
Kerstin Persson Stockholm
EBBA sandberg Enskede
Kent Ekberg Kärrtorp
Jonna hultqvist Enskede
Hedvig Bruckner Enskede
Louise Brandt Gamla Enskede
MARKUS Stockholm, Enskede
Anna Marking Enskede
Helena Sandahl Solna, fd Enskede
Rebecca seward Köpenhamn
Estelle Györki Bromma
Moa Backman Johanneshov
Fredrik Cederblad Järna
Olle Jernberg Årsta
Maggie Widstrand Gamla Enskede
Karin Svensson Årsta
Ulrika Domellöf Mattsson Enskede
Melker Kyander Stockholm
Gunilla Granberg Gamla Enskede
Uffe Bjerking Svedmyra
Alexander Wahlgren Trångsund
Namninsamling.se Sida 11
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Marianne Schvarcz Svedmyra
Lena Sjögren Enskede
Magnus Ericsson Enskede
Tove Skagerwall Stockholm
Zubair Mojaddedi Köpenhamn
Sofia Engdahl Enebyberg
Marie Karlberg Årsta
Sanna Guterstam Topor Uppsala
Ellen birgersson Fallgren Stockholm
Nils Granberg Stockholm
helena nyman björkhagen
Nina Fransson Hägersten
Jens Åslund Högdalen
Agnes Sabel Enskede
Per-Olof Kjellberg Tynningö
Zuzanne Ohlson Enskede, Stockholm
Hanna Nyroos stockholm
Joséphine Wistedt Stockholm
Jonna laurin Sköndal
Bella Seward Enskede
Pia Huss Stockholm
Johanna Enskede
Lotta Beck-Remnes Enskede
Jan Sandberg Enskede
klara granberg enskede gård
Peter Arrhenius Enskede
Ylva Blomqvist Enskede
Jenny Sundberg Tyresö
Mimmi Rombo Geijer Enskede
Olga Allpere Stintzing Enskededalen
Veronica Eriksson Hägersten
Johnny Lindqvist Stockholm
Johanna Huss Stockholm
Ellen Alge Stockholm
Lotta Unger Stockholm
Jan Lothigius Enskedespelet
Rebecca Sjölin Stockholm
Linnea zetterquist Enskede
Katarina Flakierska Årsta
Elin Kalldin Wikström Enskede
Nina Rose Örnsberg
Karin Camitz Enskede
Simon Almerström Przybyl Bagarmossen
tobbe Stockholm
Stefan Karlquist Lund
Susanne Olén Sköndal
Tuva Larsson Solna
Inger Aspelin Stockholm
Chris Kjellberg Tynningö
Peter Meurling Stocksund
Namninsamling.se Sida 12
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Emma Enskede
Gunilla Lundborg Stockholm
Anna Regnér Stockholm
Emma Gårdsäter Hägersten
Kajsa Sandberg Enskede
Gunilla Larsson Stockholm
Philoméne Grandin Stockholm
ann petrén enskede
Andreas Dahl Växjö
björn eriksson enskede
Dante Wensby Älvsjö
ebba simonsson Berlin
Larz Lindqvist Enskede
Torbjörn von Krogh Stockholm
Zacharias Enskede
Drake Herrängen
Peter Alvo Skogås
Mark Bohlund London
Lisa Dikman Sthlm
Gudrun Ryman Johanneshov
Lova Hiselius Enskede Gård
Tomas Karlsson Malmö
Jessica Berg Stockholm
Henrik Ekberg Hägersten
Gunnar Frank Spånga
Wille Christiani Stockholm
Elin Westin Stockholm
Fanny Fermelin Stockholm
Sarah Ehrenberg Stockholm
Simon Söderberg Enskededalen
Göran Dannerup Stockholm
Rasmus Gustafsson Stockholm
Åsa Sjöberg Stockholm
Bitte Berggren Saltsjö Boo
Tora Kirchmeier Enskede
Carolina Sigrand Trångsund
Peter Roth Stockholm
Karin Lekberg Stockholm
Petra Landgren Enskede
Carina Claesson Stockholm/Gröndal
Stefan Landgren Enskede
Tilde Björfors Stockholm
Victor Norberg Enskede
Johannes Rudberg Stureby, Enskede
Klas Gustafson Stockholm
Mikael Geijer Enskede
Majken Mossberg Uppsala
Mats Hedlund Gnesta
Karin Samuelsson Huddinge
Per Thor Stockholm
Namninsamling.se Sida 13
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Martin Sigrand Trångsund
Nicklas Björn Enskede
Kajsa Nordin Hammarbyhöjden
Pernilla Kettner Rudberg Enskede
Elsa Szatek Bagarmossen
Birgitta Jonsson Stockholm
Tobiad Hagström-Ståhl Stockholm
Janne Tavares Bagarmossen
Madeleine Abelson Stockholm
Yrsa Falenius Nacka
Helena Davidsson Neppelberg Enskede
Jonas Kruse Stockholm
Anna-Lisa schvarcz Stureby
Cajsa Westman Stockholm
Rita Kiltén Enskede
Therese Hörnqvist Bredäng
Fred Lane Stockholm
Ylva Crabo Enskededalen
Åke Dahlbom Tomelilla
Cecilia Moberg Enskede
Frida Erdon Stockholm
Joakim Huss Hägersten
Martin Stintzing Enskededalen
Annika Witkowska Enskede
Martin Stintzing
Sofia Berg-Böhm Stockholm
Daniel Mathew Köpenhamn
Malin Stattin Stockholm
Mattias Holmström Enskede
Sofia Johansson Stockholm
Monica Sundqvist Björkhagen/Stockholm
Sasha becker Stockholm
Viveca Eriksson Skarpnäck
Sara Törnqvist Örebro
agnes ivarsson stockholm
LUDVIG SIGRAND TRÅNGSUND
Aino Rosén Stockholm
Ingrid Eneheim Stockholm
Carsten Aronsson Strängnäs
Jan Szulkin Enskede
Peter Györki Stockholm
Malin Byman Stockholm
Johanna Växjö
Kerstin westergren Sthlm
Lars Wassrin Stockholm
Peter Hallin Enskededalen
Sten Jensen
Fredrik Billkvist Bromma
joel stockholm
Joachim Heiroth Stockholm
Namninsamling.se Sida 14
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Mirjam Enskede
Maria Jenssen Stockholm
Agneta Aronsson Strängnäs
Logi Tulinius Stockholm
Mira Leonard Stockholm
Maya Mårtensson Stockholm
Anna-Britta Johansson Vallentuna
Karin Sääf Göransson Bagarmossen
Annette linden Stockholm
helene lumholdt enskededalen
Åke Näslund Enskededalen
Tina Johansson Enskede
Catrin Söderman Enskede
Cecilia Ekengren Genarp
Karin Rosenquist Regnell ENSKEDE
Felix Blomberg Enskede
Jonas Isfält Stockholm
David Saveland Johanneshov
Caroline Blomberg Uppsala
Hans Lundborg Enskede
Olle Rosén Kärrtorp
Maximilian Hult Stockholm
Julia Brolin Stockholm
Gun Setréus Enskede
Felicia Högnelid Enskede
Rebecca Remnélius Stockholm
Moa Lichtenstein Stockholm
Inger Jungehall Runhällen
Martha Nelson Stockholm
Peter Helenefors Södertälje
John Olsson Stockholm
Nour Askary Stockholm
Catharina Bramskog Bergshamra
Christina Lindberg Skellefteå
Jan Ärfström Huddinge
Rebecca Vinthagen Stockholm
Margaretha Björkman Stockholm
Jennie Stockholm
Johannes Wanselow Stockholm
Emma Tönnes Bandhagen
Kerstin dahlström Märsta
Anna Brandt Enskede
Maria Gustavsson Falköping
Lotta sjöström Becker Nora
Stefan Handreck Stockholm
Eva Swedenmark Stockholm
David Eriksson Stockholm/Hägersten
Anders Granström Stockholm
Susanne Wiklund Stockholm
Kelly Werner Malmö
Namninsamling.se Sida 15
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Moira Conde stockholm
Anders Duus Strängnäs
Sara Thor Stockholm
Mathilda Qvennerstedt Enskede
Sara Björnstedt Qvarsell Stockholm
Inger Jernberg Södermalm
Babak Ghorani Stockholm
Petra Sundström Farsta
Kicki Rydemalm Ramnåsa
Roger Tengvall Stockholm
Kristofer Wallin Enskede/Stockholm
Charlotta Larsson Enskede
Judit Arneng Stockholm
Johan Egerkrans Stockholm
Jesper Setreus Enskede
Johanna cervin Stockholm
Maria Bolme Stockholm
Lisa Hugoson Stockholm
Karina Rytkönen Ludvika
Maja Setreus Enskede
Mikael Andersson Stockholm
Ida buren Tullinge
Anders Regnell ENSKEDE
Joa Palmer Nynäshamn
Jonathan Wennö Enskede
Maria Arneng Stockholm
Fouzia Rakez Stockholm
Anna Hultman Linköping
Anna Edoh Enskdedalen
Sverker Hanson Södermalm
Sara Rumar Hägersten
Sabina Kings Gamla Enskede
Moa Brandt Enskede
helena junglander stockholm
Yvonne Beckman Stockholm
Lina Svanberg Stockholm
anna klint enskede
Linda Wetterborg Enskede
Magnus Berg Enskede Gård
Margit Björk Skarpnäck
Siri Hamari Stockholm
Kicki SalenstedtLinder Stockholm
Nathalie Alvarez Stockholm
Lotta Hansson Enskede Gård
Anna Adolfsson Stockholm
Kalle Lindgren Stockholm
Klara Pettersson Uppsala
Eleonora Allgurin Björkhagen
Joakim Almström HUDDINGE
Annika Thor Stockholm
Namninsamling.se Sida 16
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Enskedespelet hör hemma i Margaretaparken!
http://www.namninsamling.se/index.php?&nid=8478
Kajsa Öberg Gamla Enskede
Andreas Bjerkeland Stockholm
Sofie andersson Stockholm
Håkan Dalvik Spånga
Pedja Simicevic Stockholm
Ozan Sunar Enskede gård
Emre Sunar Enskede gård
Cecilia Hörnell Sunar Enskede gård
Dan Grettve STOCKHOLM
Esmeralda Sunar Enskede gård
Movitz Sunar Enskede gård
Johanna Brydolf Enskede
Ulrika van Gelder Stockholm
Susanne Biehl Enskede
Ewa Tiger Stockholm
Elena Cornejo-Ström Stockholm
Marcus Wensby Älvsjö
Åsa Edgren Enskede Gård
Karin Bergstrand Årsta
Åsa E Berling Enskede
Sussie Kungsman Stockholm
Hanna Lekander Stockholm
Lena Mårshagen Stocholm
Susanne Eklund Bromma
Namninsamling.se Sida 17
www.namninsamling.se
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johanna Huss, Enskedespelet