Skriv ut denna sida

Native Vision - Filmfestival om ursprungsfolk

annika@banfield.se 23 november 2013
Native Vision - Filmfestival om ursprungsfolk
Native Vision - Filmfestival om ursprungsfolk Bild: Göteborg

Filmfestival om ursprungsfolk. Filmer, debatter, seminarier, utställningar, musik och dans. Native vision är ett samarbete mellan Banfield Consulting AB, Bio Roy och Röhsska med stöd från Kulturnämnden, Göteborgs Stad och ABF. Vi samverkar även med den internationella filmfestivalen Native Spirit Filmfestival, UK.

Native Vision är en filmfestival om och med ursprungsfolk. Vi presenterar filmer gjorda av ursprungsfolk samt varvar dessa med debatter, föreläsningar, utställningar och musik. Projektet är ett interkulturellt samarbete mellan flera grupper i en förhoppning om att utbilda och informera. Men framför allt vill vi ge ursprungsfolken en plattform för att själva kunna berätta sin historia, sin nutid och sina visioner för framtiden.

Ursprungsfolken i sydamerika har en uråldrig profetia: en dag skall den heliga fågeln i sydamerika, kondoren, möta nordamerikas heliga fågel, örnen, och därmed skall fred råda på jorden. Native Spirit Filmfestival i London startades av ursprungsfolk från sydamerika med syfte att uppfylla denna profetia. Festivalen är nu spridd till Spanien och flera länder i sydamerika. Vi här i Sverige tar upp stafettpinnen och låter budkaveln gå vidare!

Låt oss tillsammans bygga broar och arbeta för mångfald och samverkan.

Vi kämpar för minoritetsfolk och ursprungsfolk med en övertygelse om att dessa grupper skall bli hörda och att vi måste lära oss av historien, så att de övergrepp, mord, trakasserier, förföljelser (listan är tyvärr väldigt lång) som dessa grupper genomlevt, blir till ett fasansfullt minne istället för en krass verklighet av idag. Vi har kommit en bit på väg, men vi har en lång resa kvar.  Nu börjar vi långsamt komma igång igen med planeringen för festivalen 2014. Vi som jobbar med festivalen gör det helt ideellt på vår fritid, därför välkomnar vi alla som vill engagera sig mycket eller lite.  Med gemensamma krafter skapar vi ett forum där ursprungs-och minoritetsfolk får sina röster hörda. Anmäl dig  till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Native Vision - Filmfestival om ursprungsfolk

Native_Vision_-_Filmfestival_om_ursprungsfolk.jpg

annika@banfield.se

Relaterade artiklar (efter tagg)