Skriv ut denna sida

Kafé FIB/K efter gatuförsäljning

Dan Kotka 17 november 2013

Janerik-Romson-FIB-K-Forsaljning.jpg

Gatuförsäljare Janerik Romson på Slussen, en av många utmärkta platser för att sälja Folket i Bild/Kulturfront. Efteråt vankades det varma drycker på Kafé FIB/Ks möte med författaren Victor Estby. Nästa gång vi kopplar greppet är den 14 december med förhoppningsvis Carsten Palmer.

Victor Estby författare och journalist, tillhörande föreningen Arbetarskrivare, tidigare verksam på Situation Stockholm gästade Kafé FIB-K lördag den 16 november på  Brännkyrkagatan 98 i Stockholm.

Victor_Estby_.jpg

Kerstin Forsberg, FIB/Ks avdelning i Stockholm, kunde glatt räkna in ett dussintal åhörare som kom för att  lyssna på Victor Estby.

FIB-K-Kafe-Stockholm.jpg

Kafe-FIB-K-Stockholm.jpg

Efter framträdandet serverades kaffe och dopp, och en stunds avslappnad nöje med politisk udd.

Fika-FIB-K-Stockholm.jpgIngrid-FiB-K-Kafe-Stockholm.jpg

Victor Estby har publicerat 1000 dagsverser, i olika tidningar. Han har liknats vid storheter, som Stig Dagerman. Nu ger han ut sin bok Versting. Victor Estbys dagsverser har en politisk udd, och tar ställning för de ekonomiskt svaga i samhället, med humor som vapen. 

Välkommen! Jag är journalist, författare, dagsversmakare, lektör, redaktör och skrivarlärare i Stockholm som bloggar om skrivande, läsande och aktualiteter och publicerar dagsverser här på bloggen.

Recenserad i Gaudeamus: "Befriande verser"

 
I en recension i Stockholms studentkårs tidning Gaudeamus skriver chefredaktören Amalthea Frantz under rubriken "Befriande verser":

"Estby ger i höst ut ett urval av drygt tio års versmakande.
Det är befriande läsning: det lilla formatet, inte sällan under tio rader, som ändå kräver eftertanke. Texter som är vassa, men mycket sällan hätska eller hetsiga. Aktuellt men ändå tidlöst.
Versting får mig att minnas, allt från stoppa-pressarna-nyheter till notiser jag förträngt. Här kommenteras svensk arbetslinje, biblioteksnedskärningar, uppror i Egypten och mördade gatubarn i Kina, sida vid sida...
...En aning skeptisk sätter jag efter läsning på skivan Rättvisor & kontroverser som Gaudeamus fick tillsammans med recensionsexemplaret av boken – och blir glatt överraskad. Här har Fred Lane tonsatt några av dagsverserna, och på andra spår läser Estby själv. Det funkar utmärkt ihop och jag hör nya rytmer i språket."
Efter framträdandet serverades kaffe och dopp, och en stunds avslappnad nöje med politisk udd.
Dan Kotka