Skriv ut denna sida

Dokumentär om Peter Mangs i P1

Magnus Arvidsson, producent SR 23 november 2012

Den unge Peter Mangs. Nu kommer den första dokumentären om serieskytten i Malmö. P1 Dokumentär berättar historien om Peter Mangs liv och flera personer i hans närhet träder för första gången fram med nya vittnesmål. Magnus Arvidsson, producent

- Peter var en udda person och kanske just därför gillade jag honom, jag tyckte om honom, säger en gammal musikervän.

I dokumentären, som är inspelad under två års tid, medverkar också offer, anhöriga och Malmöpolisen. Dokumentären tar även ett större grepp på samhällsklimatet och visar hur Peter Mangs rasism inspirerades av politiska strömningar, vardagsrasism på jobbet och hat på nätforum som Politiskt Inkorrekt.

- Vi har haft som mål att besvara frågan varför Peter Mangs blev en rasistisk seriemördare. Peter Mangs är en komplex och ibland motsägelsefull person men vi kommer att presentera ett svar på frågan, säger Magnus Arvidson och Jesper Huor, som tillsammans gjort dokumentären Fallet Peter Mangs.

P1 Dokumentären Fallet Peter Mangs sänds 2 december kl. 15.03 i P1 och finns därefter för efterhandslyssning på www.sverigesradio/se/p1 eller i appen Sveriges Radio Play.

Magnus Arvidsson, producent SR