Skriv ut denna sida

29/3: Digital självförsvarskurs

Nils Lundgren 21 mars 2012

Det digitala självförsvaret handlar om att undvika att information om ens kommunikation registreras och sparas. Peter Sunde, en av grundarna av Pirate Bay och en av Sveriges mest kända nätaktivister, tillsammans med Jonatan Walck från Telecomix, kommer att hålla i kursen i Stockholm. Kursen kommer att sändas på Bambuser! Jonatan Kallus kommer att hålla i Göteborgskursen.

 

Lär dig digitalt självförsvar med Peter Sunde!

Kursen kommer att sändas på Bambuser!  Hoppa in på den här länken när det är dags: http://bambuser.com/node/2553442. Håll också utkik här på eventet och på ungvantser.se/events om ifall det ordnas kurser i närheten av där du bor!

I veckan röstade Sveriges Riksdag igenom Datalagringsdirektivet. Direktivet, som kommer ifrån EU och har fått stark kritik, innebär att människors digitala fotspår kommer att lagras i minst sex månader. Informationen ska sedan användas för att bekämpa terrorism, organiserad brottslighet och brott mot upphovsrätten. Som ett svar på den intergritetsattack som direktivet innebär ordnar Ung Vänster kurser i digitalt självförsvar över hela landet torsdagen den 29:e mars, om riksdagen röstar ja.

Läs mer om direktivet här:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.889892-datalagringen-bryter-mot-grundlagen

Det digitala självförsvaret handlar om att undvika att information om ens kommunikation registreras och sparas. Det finns flera metoder att använda sig av. Peter Sunde, en av grundarna av Pirate Bay och en av Sveriges mest kända nätaktivister, tillsammans med Jonatan Walck från Telecomix, kommer att hålla i kursen i Stockholm. Ung Vänsters klubbar och distrikt ute i landet kommer också att ordna kurser.

Lokal för kursen är ännu inte bestämt. Länk till eventet på facebook: http://www.facebook.com/events/383191201699674/

Lär dig digitalt självförsvar i Göteborg. Jonatan Kallus kommer att hålla i kursen.
Det är öppet för alla att komma, du behöver inte vara med i Ung Vänster.
Vi ses! Ung Vänster Göteborg och Bohuslän Andra Långgatan 20, 41328 Göteborg, Sweden

Jens Holm, riksdagsledamot Vänsterpartiet

Det är dags att försvara oss mot övervakningen

 

Datalagringsdirektivet kommer att träda i kraft i Sverige den 1 maj i år.  Detta beslutade riksdagen under sitt sammanträde den 21 mars. De enda partier som röstade mot var Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

 

 

I korthet går direktivet ut på att lagra trafikdata från internet och elektronisk kommunikation; vilket innebär att information om vem som ringt eller mejlat med vem, var personerna befunnit sig och när det skedde kommer att lagras i minst sex månader.

- Telekombranschen vill inte ha det, regeringen säger att det inte behövs, ansvarig EU-kommissionär medger att datalagringsdirektivet inte är bra. Då återstår frågan: Vad ska vi då ha masslagring av data till, säger Jens Holm, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet säger nej till massövervakning och kränkningar av medborgarnas mänskliga rättigheter. Det borde inte vara för mycket begärt att ha en regering som kunde stå upp för samma principer.

- Om inte regeringen kan garantera vår säkerhet och integritet så är det dags att vi tar saken i egna händer. Jag hoppas att vi blir väldigt många som deltar på Ung Vänsters digitala självförsvarskurs på torsdag den 29 mars, säger Jens Holm.

Ung Vänster arrangerar kurs i digitalt självförsvar
Som ett svar på den intergritetsattack som direktivet innebär ordnar Ung Vänster kurser i digitalt självförsvar över hela landet, torsdagen den 29:e mars. Det digitala självförsvaret handlar om att undvika att information om ens kommunikation registreras och sparas. Det finns flera metoder att använda sig av. Peter Sunde, en av grundarna av Pirate Bay och en av Sveriges mest kända nätaktivister, tillsammans med Jonatan Walck från Telecomix, kommer att hålla i kursen i Stockholm.

Länk till eventet på facebook: http://www.facebook.com/events/383191201699674/

 

 

För mer information
Jens Holm, riksdagsledamot Vänsterpartiet: 0708-250 889
Vänsterpartiets presstjänst: 070-620 00 64

 

 


Relaterade artiklar (efter tagg)