Skriv ut denna sida

Första kommunen som sagt nej

Nils Lundgren 17 mars 2012

Fukushima - ett år senare kan du läsa om i senaste Folket i Bild/Kulturfront. En miljon människor borde evakueras från hela Fukushima län, ett område stort som halva Sörmland. Det som sker i Japan skulle kunna hända här om det blev total katastrof i Oskarshamn eller Forsmark. Eller i finska kärnkraftverket i Pyhäjoki! Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken arbetar mot byggandet av ett kärnkraftverk i Pyhäjoki vid Bottenviken. Tre tidigare arbetsmöten har hållits i Kalix, Luleå och Skellefteå. På mötena har samlats många engagerade människor med det gemensamma att man vill göra något för att stoppa byggandet av ett kärnkraftverk. Med andra grupper och personer på finska sidan om gränsen som Pro Hanhikivi i Pyhäjoki söks nu samarbete. I dagsläget finns lokalgrupper i Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Nya medlemmar i nätverket kommer till hela tiden. En arbetsgrupp på åtta personer samordnar arbetet i nätverket. 

Kärnkraftsfritt Bottenviken

Nätverket inbjuder till viktigt arbetsmöte
i Kalix Folkets Hus den 15 april 13.00 - 17.00

Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken inbjuder organisationer, föreningar och allmänhet som vill arbeta med frågan till ett arbetsmöte. Vi bjuder också in Pro Hanhikivi i Pyhäjoki och andra grupper och personer på finska sidan om gränsen som arbetar mot byggandet av ett kärnkraftverk i Pyhäjoki vid Bottenviken.

Vi är väldigt glada att kunna hålla mötet i Kalix – den första kommunen som sagt nej till kärnkraft vid Bottenviken!

Program:

• Så arbetar vi i Kalix kommun med kommunalrådet Kenneth Sandberg
• Förnybart kring Bottenviken
• Aktuell information från finska och svenska sidan av Bottenviken
• Nätverket Vision; Strategi; Samarbete; Hur blir vi fler; Nätverkets logga; Information och debatt; Ekonomi
• Aktiviteter och manifestationer Hanhikividagarna 4-6 maj i Pyhäjoki; Medborgarförslag; Skrivelser; Konsumentbojkott; Musikfest; Fler förslag
• Nästa möte i nätverket
• Sammanfattning – så här går vi vidare

Tre tidigare arbetsmöten har hållits i Kalix, Luleå och Skellefteå. På mötena har samlats många engagerade människor med det gemensamma att man vill göra något för att stoppa byggandet av ett kärnkraftverk. Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken bildades på mötet i Luleå i december 2011. En arbetsgrupp på åtta personer samordnar arbetet i nätverket. I dagsläget finns lokalgrupper i Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Nya medlemmar i nätverket kommer till hela tiden.

Det här står nätverket för:
Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken är ett partipolitiskt obundet nätverk för alla som vill arbeta för att stoppa byggandet av kärnkraftverk i Bottenviksområdet. Vi bryr oss om miljön och vill arbeta för en hållbar utveckling utan kärnkraft. Kärnkraft är inte någon lösning på världens klimatproblem. Lösningen är istället att sluta med energislöseriet, energieffektivisera och gå över till förnybar energi. Vi vill samarbeta över alla gränser för en kärnkraftsfri värld.

Fika med smörgåsar mm gott
Ortens Patrask underhåller

Meddela helst i förväg om ni kommer på mötet så vi vet hur många vi blir!

Kontaktperson i nätverket Lena Lagerstam
072-2352 567, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Nätverkets Nyhetsblogg
http://karnkraftsfritt.wordpress.com/

Nätverkets Facebookgrupp
http://www.facebook.com/groups/244020902336780/

Alla är hjärtligt välkomna!

Lena Lindahl Den 25 juni kommer Peaceboat till Göteborg. Seglatsen har tema energi. Peaceboat var en av arrangörerna för den stora konferensen mot kärnkraft som hölls i Yokohama i januari i år. http://www.peaceboat.org/english/

 

Bror Kajsajuntti   tipsar om artikel

Maffian mörkar dödsoffer bland kärnkraftsarbetare i Fukushima | Flamman

 

Dagens ETC Vad är deras problem?

Fukushima issues declaration to promote renewable energy - The Mainichi Daily News

Katastrophe in Japan: Radioaktivität sickert tiefer in den Boden - SPIEGEL ONLINE - Nachrichten -.

Kainuulaisilta karu vastaanotto Talvivaaran suunnitelmille


Relaterade artiklar (efter tagg)