Skriv ut denna sida

13/2: Ta hem soldaterna från Afghanistan!

Nils Lundgren 10 februari 2012

Försvarsminister Sten Tolgfors och ÖB Sverker Göransson kommer till Karlskrona: Samling utanför Sparresalen kl 9 på måndag 13 februari kring banderollen ”Ta hem soldaterna från Afghanistan!”.

Ta hem soldaterna från Afghanistan!

Stoppa svensk krigsindustris profiterande i Irak!

Dessa budskap kommer att möte försvarsminister Sten Tolgfors och ÖB Sverker Göransson när de kommer till Karlskrona på måndag.

De ska delta på ett seminarium om ”Försvarsmaktens” (läs krigsmaktens) samverkan med det blekingska ”näringslivet”. På seminariet deltar ledande politiker från de blekingska kommunerna och regionen samt företrädare för ”näringslivet” (läs kapitalet).

Vi samlas utanför Sparresalen kl 9 på måndag 13 februari kring banderollen ”Ta hem soldaterna från Afghanistan!”.

Den nya broschyren från Afghanistansolidaritet om Sveriges deltagande i Natos ockupation och krig i Afghanistan kommer att spridas.

Liksom ett flygblad om hur Sverige, efter att ha axlat rollen som vapensmedja för angriparstaterna i Irak, blivit tredje största leverantör av krigsmateriel till USA och världens åttonde största vapenexportör alla kategorier!

Flygbladet avslutas med ironin: ”Krigsförbrytelser är inte vapenknoddars bord. En strid ström av kapitaliserat barnablod rinner ner i de svenska vapenfabrikanternas fickor. Blod kan tvättas bort och pengar luktar inte.”

Något av fundera på för seminariedeltagarna då ordet ”krig” säkert är tabu på föreläsningarna.

Ulf Bjerén, Folket i Bild/Kulturfront Blekinge och Blekingenätverket för oberoende, fred och alliansfrihet

Relaterade artiklar (efter tagg)