Skriv ut denna sida

FiB/Ks särtryck om Nato överlämnat till riksdagen

Pie Blume 16 februari 2016

I går, måndagen den 15 februari överlämnades 349 brev innehållande FiB/K:s särtryck om Nato och värdlandsavtalet till Riksdagens ledamöter, med individuell adress till varje ledamot, rapporterar Pie Blume.

 

 

Det tjugofyra sidor stora särtrycket har en digert innehåll. I den möter du bland annat Hans Blix som underkänner planerna på ett svenskt Natomedlemskap: "Förr eller senare blir det slagsmål" säger den ärrade diplomaten. En annan djupt kritisk person är Walter Mutt, Miljöpartiets utrikespolitiska talesperson, som konstaterar "vi blir inte säkrare av upprustning"

Med den militära kampen om Arktis i full gång uppmanar Agneta Norberg oss "Protestera, de drar in oss i USAs krigsplaner."Och ambassadören Karl Erik Norrman menar "Nato borde avskaffats redan på 1990-talet." I en historisk exposé beskriver Jan Myrdal 200 år av fred för svenska folket. Peter Hultqvist är ute på tunn is, menar Torbjörn Wikland, som uppmanar Socialdemokraterna att syna Natolinjen. FiB/Ks ordförande intervjuas även om FiB/Ks remiss-svar på utredningen av världlandsavtalet. Slutligen fastslår Anders Björnsson att medlemskap i Nato skulle innebära något helt nytt.

FiB/Ks särtryck har bladats i senaste numret. Gör som politikerna, läs det du också

 

 

 

 

Pie Blume