Skriv ut denna sida

Alliansfriheten.se

Rolf Andersson Anders Björnsson Lars-Gunnar Liljestrand 16 februari 2015

Screen_Shot_2015-02-16_at_22.24.09.pngTisdagen 17 februari lanserar vi en nätplats för motståndet mot svensk Nato-anslutning och försvaret av den svenska militära alliansfriheten. Den kommer att heta alliansfriheten.se. Vi tre undertecknade kommer att stå som utgivare.

Syftet med alliansfriheten.se är att vara en kunskapsbank för dem som argumenterar mot att Sverige ska ge upp sin traditionella säkerhetspolitiska linje som i 200 år har hållit landet utanför krig mellan stormakterna. Här finns länkar till grundtexter som belyser den ståndpunkten.
 
På nätplatsen kommer vi även att ge utrymme för originalpublicering liksom för debatt och motinlägg. Det betyder att även argument från dem som yrkar på svensk Nato-anslutning kommer att finnas tillgängliga. Frågans allsidiga belysning tjänar varje medborgares ställningstagande. De vanliga medierna sviker här sitt uppdrag. Ett antal större dagstidningar driver för närvarande kampanj för medlemskap, också på nyhetsplats.
 
Initiativet kan ses som en uppföljare av antologin Bevara alliansfriheten – Nej till Nato-medlemskap! (red. Anders Björnsson & Sven Hirdman, Celanders förlag) som utkom under senhösten 2014.
 
Välkomna att besöka den nya sajten alliansfriheten.se
 
 
Stockholm den 18 februari 2015
 
 
Rolf Andersson     Anders Björnsson     Lars-Gunnar Liljestrand
Rolf Andersson Anders Björnsson Lars-Gunnar Liljestrand