Skriv ut denna sida

Demonstration mot Rasism den 13122014

Masood Punjabi 15 december 2014

Screen_Shot_2014-12-16_at_10.03.48_copy.jpg

 

 

Den 13/12 samlades 1600 människor vid Slussen i Stockholm för att protestera mot rasismens framfart. Masood Punjabi skriver om mötet.

Demonstration mot Rasism den 13122014

Det var 1600 människor gick ut på gator för att visa sin oro över Sverigedemokraterna valframgångar. Det var LO, Kommunal, Ung Vänster och Seko ordnade en manifestation mot SD:s val framgångar. Vi samlades vid Slussen och där i från Folkmassan rörde sig sedan mot Medborgarplatsen. Det var följande slag ord hördes från Slussen till Medborgarplatsen. 

Vad ska vi göra? Stoppa rasismen

När? När? . NU. Nu. NU

Inga fascister på våra gator

Inga rasister i Sveriges riksdag

För mig det var otroligt mycket folk på en december lördag . Stämningen var lungn. Många var där för att manifestera mot rasism, kvinnoförtryck, orättvisor.  Jag Själv var där för att visa att det inte är okej att SD blev så stora i valet. Demonstration var väll organiserad .

Demonstranter fick höra många bra tallare. Men själv gillade jag Ali Esbati, s tall. Han är duktig och mycket på läst och vet hur man ska elda upp massorna. Hans tall var laddat med en rättvise ideologi. Ali Esbati och LO.s vice ordförande Tobias Baudin n hade en enda budskap.d.v.s. Det var att vi alla ska gå rösta för en rättvisare politik. Det var bra sagt tycker jag.

Masood Punjabi