Skriv ut denna sida

Köpare utsedd trots 6.500 namnunderskrifter

Alby är inte till salu-Megafonen-Botkyrka kommun- Henrik Arborén-SVT 8 juni 2013

Det kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen har utsett en köpare till de 1.300 almännyttiga lägenheterna på Albyberget.Trots över 6500 namn för folkomröstning. För att köpet ska gå igenom ska kommunfullmäktige godkänna köparen, vilket beräknas ske 26 juni. Megafonen kallar till demonstration onsdag den 12 juni kl 18.00 utanför T-banestationens rulltrappa på Albyhöjden

 

I ett pressmeddelande skriver Botkyrkabyggen att man har skrivit avtal med företaget Mitt Alby. "Det som vägt tyngst är att företaget vill vara en långsiktig samarbetspartner för Botkyrka kommun och Botkyrkabyggen, och bland annat anställa lokal personal i Botkyrka. Det här är positivt för både Alby och Botkyrka”, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren i pressmeddelandet.

 

ABC-SVT: Köpare till lägenheterna i Alby utsedd

 

"På fredagsförmiddagen hölls ett informationsmöte med föreningslivet i Botkyrka. Flera boende i området samlades vid platsen, och var upprörda över att de inte fick vara med vid mötet. Botkyrkabyggen tillkallade då polis, eftersom de kände sig hotade, vilket ytterligare spädde på frustrationen hos de protesterande."

 

Alby är inte till salu demonstration!

den 12 juni kl. 18:00
Megafonen kallar på demonstration för Alby är inte till salu!

Politiker och Botkyrkabyggen har valt att trampa på folkets vilja. Vi kämpade och samlade in 6500 namnunderskrifter. De lämnades in fredag den 31 maj. Måndag den 3:e Juni, direkt efter helgen, skrevs avtalet om försäljning av lägenheterna till Mikael Ahlström, riskkapitalist.

(S) väljer att sälja ut vår allmännytta till en person som försörjer sig på att köpa upp delar av välfärden och sedan sälja de vidare. En människa som förvaltar pengar på skatteparadis.

De väljer att skita i folkets röst. De skiter i folkets trygghet. De skiter i demokratin.

Vi kräver att man stoppar försäljningen, den 26 Juni tas beslutet på kommunfullmäktige. Då måste de dra tillbaka affären!

KOM OCH DEMONSTRERA MED OSS UTANFÖR RULLTRAPPAN PÅ ALBYHÖJDEN ONSDAG DEN 12 KL 18.00!!!!

 

Läs mer på FiB.se

Över 6000 namn för folkomröstning
(Inrikes)

6500 namn har samlats in för att kräva folkomröstning om utförsäljningen av 1300 av allmännyttiga Botkyrkabyggens lägenheter i Alby till privatvärdar. I och med att 10% av de röstberättigade i Botkyrka ...
Alby är inte till salu-Megafonen-Botkyrka kommun- Henrik Arborén-SVT