Skriv ut denna sida

Protest mot Carl Bildts tystnad

Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén 26 maj 2013
Demonstration för svenskarna som överlämnades till USA. Muslimska Aktivister

Familjerna till de två svenskarna Ali och Mohamed som fördes från Djibouti till USA och Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén arrangerade en demonstration den 24/5 på Mynttorget i Stockholm för att väcka uppmärksamhet kring utrikesministern Carl Bildts hantering av ärendet. Familjerna till de gripna, och Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén lämnade över 1000 namnunderskrifter till UD med krav på att svenska regeringen utreder händelserna kring överlämnandet av de två svenskarna.

Den 16 november 2012 överlämnades två svenskarna till amerikanska myndigheter från Djibouti. Svenskarna fördes sedan vidare till New York, USA där det nu står åtalade för vapenbrott och terrorbrott. Det är oklart på vilket sätt svenska utrikesdepartementet samarbetat med amerikanska myndigheter i överlämnandet av svenskarna till USA. Nu riskerar svenskarna långa fängelsestraff.

 

Vid frågor kontakta Fatima Doubakil, Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, på 073-5506883

 

Synpunkter/reflektioner som uttrycks ovan är personliga och delas inte nödvändigtvis av föreningen Folket i Bild/Kulturfront.
Folket i Bild/Kulturfront tar inte partipolitisk ställning. Kring parollerna kan människor ur olika partier och grupper enas. Varje medarbetare redovisar sina egna åsikter.
Folket i Bild/Kulturfronts plattform är:
• Försvar för yttrande- och tryckfriheten
• För en folkets kultur
• Antiimperialism.

 

Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén