Skriv ut denna sida

Brottsligheten i transportbranschen

Ingvar Erlandsson 18 maj 2013

En folkrörelse håller på att bildas som kartlägger utländsk fordonstrafik i Sverige. På ett par veckor har tusentals personer anslutit sig till Cabotagestudien som redan är världens största studie av cabotage på väg. Ett slag mot "miljöargumenten" som skydd för brottsligheten i transportbranschen.

Nu kartläggs cabotaget

Att det förekommer Cabotage - inrikestrafik med utländska fordon - i Sverige, är varken okänt eller otillåtet. På svenska vägar rullar alltfler utländska fordon. Men hittills har det varit svårt att få överblick över hur omfattande denna s k cabotagetrafiken är.

- Idén till studien föddes när jag läste insändare efter insändare om illegalt cabotage och regelbrott, utan att någon tog fram siffror på omfattningen eller att någon forskare vetenskapligt undersökt frågan, säger Henrik Sternberg, transportforskare vid Lunds tekniska högskola som ligger bakom Cabotagestudien

 

EU-kommissionen stoppar planerna på fritt cabotage

De fackliga protesterna hade effekt. EU-kommissionen stoppar – tills vidare – planerna på att släppa allt cabotage och alla vägtransporter helt fria inom EU. Ett lagförslag i den riktningen var planerat till sommaren. Transports förbundsordförande Lars Lindgren, som också är ordförande i Europeiska Transportarbetarefederationen, ETF, är försiktigt positiv.

 

EU-aktion mot dumpningen inom åkeribranschen

"Nej till fortsatt liberalisering av vägtransporter. Stoppa social dumpning nu!" Det var budskapet när Europeiska Transportarbetarefederationen, ETF, i går demonstrerade utanför EU-kommissionens högkvarter i Bryssel.

 

Freddy Welle fjärrbilschaufför från Göteborg och aktiv inom Transport

Ingvar Erlandsson