Skriv ut denna sida

Ett 30-tal Socialdemokrater hoppar av partiet efter att partistyrelsen tvingat fram Omar Mustafas avgång

Mohamed BenMakhlouf-24 april 2013 22:24:46 25 april 2013

Nu väljer ett 30-tal personer som är medlemmar och aktiva inom Socialdemokraterna i Botkyrka Kommun att lämna partiet med omedelbar verkan.

Beslutet om att lämna Socialdemokraterna kom efter Omar Mustafas presskonferens 20130423 där det framgick att partistyrelsen valt att vika sig för de islamofobiska drev som inleddes kort efter att Mustafa valts in i partistyrelsen. Socialdemokraternas partiordförande har dessutom markerat att det är problematiskt att vara troende svensk muslim och samtidigt vara aktiv inom socialdemokratin.
Vi har inte längre förtroende för partistyrelsen eller för Socialdemokraterna. Vi meddelar därför, mot vår vilja och med stort vemod, att vi i dag lämnar det Socialdemokratiska Arbetarpartiet.

 

Mohamed Ibrahim

Muayyad Aldala

Jasmin Sherif

Yaser Elkhabiry

Othman Karrani

Ordföranden för Socialdemokraterna i Botkyrka, Serkan Köse, känner till missnöjet, men i går hade han bara hört talas om ett par avhopp. Köse, som själv är muslim, anser att partiet kunde ha hanterat Omar Mustafa-affären bättre men anser inte att det är skäl nog att lämna partiet. – Med facit i hand så hade man hoppats på en annan lösning, men de borde ändå vara kvar i partiet. Bästa sättet att påverka är genom att vara kvar.

Mohamed BenMakhlouf-24 april 2013 22:24:46