Skriv ut denna sida

Omar Mustafa stöder Muslimska brödraskapet i Syrien

Hashim Al-Malki 18 april 2013

Islamiska förbundet i Sverige och Omar Mustafa stöder Muslimska brödraskapet i Syrien. ”Vi uppmanar även den svenska regeringen att bryta...med den syriska regimen och dess företrädare”. Nalin Pekgul: Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet

Hashim Al-Malki: Debattörer tar inte upp att Islamiska förbundet i Sverige och Omar Mustafa stöder Muslimska brödraskapet i Syrien. Att debattörer varken nämner eller kritiserar detta stöd är märkligt. Det innebär att media vill dölja kopplingen mellan brödraskapet i Syrien och Omars islamiska förbund.

Här är uttalandet från Islamiska förbundet undertecknat av Omar Mustafa angående Syrien

 

DN Debatt Nalin Pekgul: Islamiska förbundet är en islamistisk organisation med starka kopplingar till Muslimska brödraskapet i Egypten. De strävar efter att införa sharialagar från 600-talet i muslimska länder och att den ska tillämpas på europeiska muslimer. Det skulle innebära att den kvinna i Sverige som vill kalla sig muslim samtidigt avsäger sig rätten att bestämma vem hon ska gifta sig med eller att kunna få vårdnaden om barnen efter en skilsmässa.

Islamiska förbundet är alltså snarare att betrakta som en politisk organisation än som ett trossamfund. Därför har ordföranden för Socialdemokrater för tro och solidaritet, Peter Weiderud, helt fel när han på DN Debatt den 16 april hävdar att ”islamism är en politisk rörelse som söker översätta religiösa erfarenheter i muslimska majoritetssamhällen i ett politiskt program, precis som kristdemokratin i Europa”. Vi andra muslimer känner oss omyndigförklarade när vi blir pådyvlade islamisten Mustafa som företrädare, skriver Nalin Pekgul (S).

Hashim Al-Malki