Skriv ut denna sida

Vägrar teckna kollektivavtal-Kallat in strejkbrytare

Unionen 17 april 2013

 

Sedan den 21 mars strejkar de anställda på företaget Focus CRS i Fränsta i Västernorrland. Först hotade Peak Partners med att lägga ned Focus CRS. Men nu har företaget kallat in strejkbrytare för att kunna driva verksamheten vidare. Snart 13000 reaktioner i sociala medier till stöd för de som strejkar för att Peak Partners ska teckna kollektivavtal på Focus CSR

Peak Partners vägrar teckna kollektivavtal för de anställda på Focus CRS

Bakgrunden är att finansföretaget Peak Partners, som har sitt huvudkontor på Hamngatan i Stockholm, startade en telemarketingverksamhet på orten med syfte att sälja sina egna finansiella tjänster via telefon. Focus CRS har alltså bara en uppdragsgivare, ägaren Peak Partners.

Villkor för de anställda på Focus CRS:

  • Timlön på 85 kronor, motsvarar bruttolön på 13'600 kronor
  • Saknar övertidsersättning
  • Saknar ersättning för arbete på obekväm arbetstid
  • Bristande försäkringsskydd
  • Saknar tjänstepension
  • Saknar kollektivavtal

www.svt.se Strejken på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta har nu pågått i drygt två veckor - men läget är fortfarande låst. Och nu har företaget kallat strejkbrytare för att kunna driva verksamheten vidare.

st.nu Företagsledningen polisanmäler anställda på Focus.
www.svt.seLäget i konflikten om kollektivavtal mellan de anställda och arbetsgivare på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta är fortsatt låst och spänt. Nu diskuterar Unionen centralt en upptrappning av strejken som på fredagen går in på fjärde veckan.

Blogg av en av de strejkande.

Unionen