Skriv ut denna sida

Stoppa utvisningen av Huseyin Akpinars

Kurdiska Rådet, Kurdiska föreningars råd i Sverige 18 december 2012

Kurdiska föreningars råd i Sverige vädjar nu till svenska politiker, MR-aktivister och den svenska allmänheten att protestera emot Migrationsverkets arbetsmetoder samt att stoppa Huseyin Akpinars utvisning till ett land där han med stor sannolikhet kommer att torteras och fängslas.

Huseyin Akpinar hade blivit utsatt för förföljelse, tortyr och hade frihetsberövats en tid i Turkiet då han aktivt kämpade för kurdernas rättigheter. När hans liv var i fara flydde han ifrån det och kom till Sverige 1990. Han har sedan dess bott här, idag är han 54 år gammal. Han sökte politiskt asyl redan 1990 men hade hittills inte fått ett riktigt besked under denna långa tid. Men så 2012.12.13 för fyra dagar sen, fick han en kallelse från migrationsverket. Han gick till sin advokat med kallelsen i handen och advokatens sekreterare rådde honom att gå på sitt möte. Akpinar gjorde då som sekreteraren sa och åkte till migrationsverkets lokaler i Solna i tron att han skulle infinna sig i ett möte. Men när han väl var på plats kom polisen, satte handfängsel-och förde bort honom till förvaret i Flen. Där sitter han nu.

Huseyin Akpinar hade blivit dit lurad av Migrationsverket såväl av polisen. Detta får inte ske i Sverige. Akpinar är en skötsam person och jobbar ideellt. Han riskerar dessutom fängelse och tortyr om han blir utvisad till samma land som han flydde ifrån för 22 år sen, Turkiet

Vi vädjar nu till svenska politiker, MR-aktivister och den svenska allmänheten för att protestera emot Migrationsverkets arbetsmetoder samt att stoppa hans utvisning till ett land där han med stor sannolikhet kommer att torteras och fängslas.

Kurdiska Rådet, Kurdiska föreningars råd i Sverige

Fridhemsgatan 44-46

112 40 STOCKHOLM

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hemsida: www.kurdiskaradet.se

Kurdiska Rådet, Kurdiska föreningars råd i Sverige