Skriv ut denna sida

Invandring är inget problem om det bara finns arbete och bostäder

Rune Lanestrand 14 december 2012

Rune Lanestrand

Ett moratorium på några år krävs innan vi tar emot fler invandrare. Ett sådant beslut har stort folkligt stöd medan den isolerade fisförnäma kultureliten, som står mig upp i halsen, kommer att rasa och skrika som stuckna grisar.

Rikspolischefen  Bengt Svensson och chefen för Rikskriminalpolisen Klas Friberg skriver i dag på DN-debatt om hur den grova brottsligheten ökar. De pekar bla på följande faktorer:


"• Rörligheten över landsgränser har ökat med Schengensamarbetet och avskaffade gränskontroller inom EU. Den fria rörligheten är i grunden bra, men utnyttjas allt flitigare av kriminella individer och nätverk.

 

• Ny teknologi och i synnerhet internet har gjort det enklare för kriminella att leda och styra nätverk, även över stora geografiska avstånd. Det har också möjliggjort nya brottsformer såsom narkotikahandel och bedrägerier.

 

• Flexibiliteten i den kriminella världen har ökat. Kriminella individer ingår i större utsträckning i föränderliga nätverk och samarbetar i olika typer av projektformer för att begå olika former av brott.

 

• Utanförskapet i samhället är ytterligare en förklaring. Arbetslöshet, socialt arv och segregation skapar ett socioekonomiskt utanförskap som gör det enklare att rekrytera unga männi¬skor till kriminell verksamhet."
Hela inlägget är ett rop på hjälp från både från allmänheten och beslutsfattare. Partierna kan inte fortsätta sticka huvudet i sanden och fylla på med fler invandrare i de förortsgetton där kriminaliteten frodas som mest.
Jag har skrivit det tidigare och undrat varför de politiskt korrekta partierna låter Sverigedemokraterna ha monopol på att ta upp de problem som det stora mottagandet onekligen medför ute i kommunerna. Det finns ju varken arbete eller bostäder till alla nyanlända.

 

Ska vi komma tillrätta med en del av de sociala problem som Svensson och Friberg pekar på och som den ökade fria rörligheten och omfattande invandringen skapat borde vi i första ta hand om de som redan har kommit och samtidigt besluta om ett moratorium på några år innan vi tar emot fler invandrare. Samtidigt som gränskontrollen skärps för att stoppa de kriminella ligor som gör sina stöldraider genom landet.
Ett sådant beslut har stort folkligt stöd medan den isolerade fisförnäma kultureliten, som står mig upp i halsen, kommer att rasa och skrika som stuckna grisar. Trots att detta förslag inte har det minsta med främlingsfientlighet att göra utan bara med omtanke om alla som bor i vårt land.

Vill samtidigt understryka att invandring är inget problem om det bara finns arbete och bostäder.

Rune Lanestrand