Skriv ut denna sida

Förälder i det mångkulturella Sverige

Hambalyo Abdibashir iyo Sonia. Waxaad bulshada u qabateen hawl qiimo badan 7 december 2012
Abdibashir Hirsiguled: Projektet Samordnad föräldrastöd i Järva Nils Lundgren +46730398823 i-Padkamera

Abdibashir Hirsiguled intervjuas om Projektet Samordnat föräldrastöd i Järva. På ett halvår har han och Sonia Sherefay arrangerat 10 föreläsningar, utbildat 50 cirkelledare och varit med om att starta 30 studiecirklar på temat "Förälder i det mångkulturella Sverige"

Sonia Sherefay och Abdibashir Hirsiguled diplomerades av Guldcirkelgalan 2012 som "Årets par" för sin  uppsökande verksamhet i Stockholmsförorten Järva. På ett halvår har de arrangerat 10 föreläsningar, utbildat 50 cirkelledare och varit med om att starta 30 studiecirklar på temat ”Förälder i det mångkulturella Sverige”. Abdibashir pratar somaliska, Sonia arabiska och de kompletterar därför varandra mycket bra.

Projektet de leder kallas Samordnad föräldrastöd i Järva. Det drivs av Studiefrämjandet i Stockholm i samarbete med etniska och ideella föreningar från Rädda Barnen och Röda Korset. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden och avrapporteras löpande på fondens hemsida: 

Vad händer i projektet

Seminarium 6 oktober 2012

Abdibashir Hirsiguled 17 oktober 2012 kl. 20:37

Den 6 okt har Studiefrämjandet via föräldrastöd projektet genomfört ett välbesökt seminarium om den Eritreanska familjen i det mångkulturella Sverige- utmaningar och möjligheter. Det är Eritreanska islamiska föreningen i samverkan med projektet föräldrastöd i Järva som stod bakom arrangemanget. Sonia Sherefay föreläste på arabiska och på svenska språket!

Studiecirkelledarutbildning för föräldrar 6-7 oktober 2012

Abdibashir Hirsiguled 17 oktober 2012 kl. 20:22

22 föräldrar har anmält sig och deltagit i en cirkelledarutbildning för föräldrar i Järva fältet. Utbildningen ägde rum den 6 och den 7 oktober 2012. Utbildningen innehåll: att leda en grupp människor, utmaningar och möjligheter för föräldrar i ett mångkulturellt samhälle som Sverige, Aga-lagen, Socialtjänstlagen, svenska förskola och skola, mm. Alla har fått boken "Föräldrar i det mångkulturella samhället" och en metodstudieplan. Föräldrarna fick i uppgift att bilda en studiecirkelgrupp/var av 5-7 föräldrar.

Abdibashir Hirsiguled 17 oktober 2012 kl. 19:31

Projektet ”Samordnad föräldrastöd i Järva” har med medel från Rädda Barnen erbjudit Rädda barnens arbetsgrupp i Järva en utflykt till Kolmården söndagen den 23 september 2012.
33 personer åkte bussen till Kolmården: gruppen består av 19 barn och 14 vuxna varav 4 män och 10 kvinnor. På vägen ner fikade vi och åt frukt. Ledarna presenterade sig och projektledarna Abdibashir Hirsiguled och Sonia Sherefay samt informerade om projektet och dess syfte.
Efter drygt två timmar kommer vi äntligen fram. Ledarna köpte inträdesbiljetter till oss alla och informerades om vart föreläsningen äger rum. Därefter blev det vandring på egen hand fram till kl. 12.00 eftersom vi skulle samlas inför Reef Burgers för att beställa och äta lunch....

 

 

 

 

 

Förälder i det mångkulturella Sverige - Sonia Sherefay

Hambalyo Abdibashir iyo Sonia. Waxaad bulshada u qabateen hawl qiimo badan