Skriv ut denna sida

För ett erkännande av Palestina

Nils Lundgren 27 november 2012

Anna Wester, Palestinagrupperna lämnar över nästan 4000 namn för ett erkännande av Palestina till utrikesdepartementet och Carl Bildt. Namn insamlade på gator och torg runtom i Sverige. Fler kommer in fortfarande och de kommer att skickas in i efterhand. Skriv under uppropet nu!

Skriv under uppropet!

Erkänn Palestina!

Vi välkomnar palestiniernas beslut att söka fullt medlemskap i Förenta Nationerna (FN).

Rätten att bilda en palestinsk stat inom 1967-års gränser med östra Jerusalem som huvudstad, sida vid sida med Israel, är sedan länge internationellt erkänd. Palestinierna har idag diplomatiska förbindelser med över 100 stater runt om i världen och den palestinska representationen i Sverige har sedan hösten 2011 uppgraderats till ambassad.

Palestina har idag säte i olika FN- och andra internationella organ, och valdes förra året med stor majoritet in som medlem i FN:s organ för utbildning, vetenskap och kultur, UNESCO. Det finns inga folkrättsliga eller andra hinder att idag formellt erkänna staten Palestina och ett erkännande skulle vara ett steg mot en rättvis fred och ett slut på den israeliska ockupationen.

Vi uppmanar den svenska regeringen att följa Island och ett hundratal andra länders
exempel att erkänna staten Palestina, och förmå resten av EU att göra detsamma.

Här kan du skriva under uppropet: www.palestinagrupperna.se/fnupprop

 

 

4 359 (!) personer stöder nu Facebook-uppropet att Coop ska sluta sälja sharonfrukter från Israel!

Hej Coop.
Blev väldigt besviken när jag kom in i min Coop-affär igår och märkte att ni hade en stor fruktkampanj där ni bl a sålde sharonfrukter från Israel! Hur kan ni försvara det?
Speciellt med tanke på vad som sker i Gaza just nu!
Pratade med föreståndaren och han skämdes oerhört och sa att han var tvungen att sälja frukterna.