Skriv ut denna sida

Ship to Gaza behöver pengar

VIDEO: Ship to Gaza Cecilia Dalman Eek (S) 22 oktober 2012
Ship to Gaza Cecilia Dalman Eek (S) Nils Lundgren +46 73-0398823 Canon Legria FS 200

Ship to Gazas insamling av pengar är nu inriktad på att betala advokater och resan hem för aktivisterna på Estelle. Så snart de släppts ur israelernas grepp. Stöd Ship to Gazas eget konstlotteri. Lotterna kostar 100 SEK (12 Euro) styck och kan köpas på pg 46359-6, skriv "lotter" och namn och adress dit lotterna ska skickas. Söndag den 21 oktober manifesterade många sitt stöd för Estelles kidnappade besättning. Videofilmer med alla talare finns att se här.

 

Ship to Gazas eget konstlotteri

Håkan Gustafsson, professor i rättsvetenskap i Göteborg, är en av många som kräver att Sveriges regering bryter tystnaden och protesterar mot Israels attack på Estelle. Igår skickade han mail till Utrikesministern och Statsministern med följande innehåll: "Som professor i rättsvetenskap på Juridiska institutionen vid Göteborgs universitet kräver jag att Du, som Sveriges utrikesminister, protesterar mot Israels attack mot Estelle på internationellt vatten.Håkan GustafssonProfessor i rättsvetenskap" Källas: http://shiptogaza.se/fb-feed

Manifestation på Sergels torg söndag den 21 oktober. Foto: Susanne Lundgren.
Blockaden av Gazaremsan går nu in på sitt sjätte år. Sedan Ship to Gaza's första försök att bryta blockaden år 2010 har vissa lättnader skett. Situationen är dock fortfarande oacceptabel. Ship to Gaza kan inte stillati­gande se på medan en av världens star­kaste militärmakter tillåts att agera bor­tom all rättrådighet.
Deltagare i alla åldrar förenades i söndagens manifestation på Sergels Torg Foto: Susanne Lundgren
Andreas Persson presenterade talarna som visade sittt stöd för Ship to Gaza's arbete med att bryta blockaden mot Gaza.
Video: Mehmet Kaplan (MP) Foto: Susanne Lundgren
Video: Veronica Palm (S) Foto: Susanne Lundgren
Ship to Gaza ser årets aktion som en seger!
Twitter: @ShiptoGazaSE
Twitter: @ShiptoGazaSE
Ship to Gaza-Sweden

 

Amer Sarsour:  "Vi färdas genom mörker. Inom oss finns ett ljus som för evigt verkar skina. Men många faller tyvärr vid en gråzon. Du dör med den subjektiva rätten vid din sida. Och svärdet, ligger kvar i handen hos soldaten, förfallen, som plockas upp av barnen med historier i famnen.
Vi, föder revolutionärer. Och det är inte vår avsikt. Utan det är vår plikt. Där skratt alltid följs upp med en tår, och en tår följs alltid upp med en insikt."
(Amer S - Mitt Blodsband)

#Estelle Ship to Gaza | Activists wait near Ashdod port for Estelle ship

Lördagens manifestation i Göteborg för Ship to Gaza.

VIDEO: Ship to Gaza Cecilia Dalman Eek (S)