Skriv ut denna sida

"Den naturliga arbetslösheten"

Henrik Persson tipsar om artikel av Dan Josefsson 28 september 2012

Dan Josefsson: "Bakom alla löften om att bekämpa arbetslösheten döljer sig en verklighet till vilken mycket få svenskar har tillträde. I denna tysta värld är politiker, ekonomer och ekonomijournalister överens om att arbetslösheten aldrig mer ska få sjunka under en viss nivå. Om detta ändå skulle hända har riksbanken i uppdrag att öka arbetslösheten. Välkommen till NAIRU - den enda verkligheten."

Henrik Persson Fick ett viktigt tips om artikel om arbetslösheten. Här sägs sådant som "inte får" sägas idag: arbetslösheten är avsiktlig och skapad. Istället försöker man skylla på de arbetslösa själva. Målet då var 430 000 arbetslösa efter år 2000 - och ungefär så är det nu. Simsalabim. "Därför får arbetslösheten aldrig försvinna En artikel om den "naturliga arbetslösheten" Bakom alla löften om att bekämpa arbetslösheten döljer sig en verklighet till vilken mycket få svenskar har tillträde. I denna tysta värld är politiker, ekonomer och ekonomijournalister överens om att arbetslösheten aldrig mer ska få sjunka under en viss nivå.
Om detta ändå skulle hända har riksbanken i uppdrag att öka arbetslösheten.
Välkommen till NAIRU - den enda verkligheten.
Förträfflig artikel av Dan Josefsson från år 1997. Rekommenderas":

Därför får arbetslösheten aldrig försvinna
josefsson.net

http://josefsson.net/artikelarkiv/61-daerfoer-far-arbetsloesheten-aldrig-foersvinna.html


Artikeln på pdf:
http://josefsson.net/arkiv/etc2_97sid26_37.pdf

BASINKOMST ISTÄLLET FÖR ARBETSLINJEN?

Medborgarlön på många vis.

Föreläsning med Karin Jansson, fd styrelseledamot i Miljöpartiet och utredare av medborgarlön för partiet.

Tisdag den 2 oktober kl 18.30. ABF Sveavägen 41 T Rådmansgatan, Stockholm.

Vi granskar nu åter det kritiserade fas 3-systemet i länet där Arbetsförmedlingen pumpas på stora summor pengar av privata bolag. Vi kan nu avslöja att fas 3-baserade företaget Prio1, som har kantats av skulder och problem, misstänks för bland annat svarthandel i sina butiker.

Sändes 2012-03-26 07:19

 

Henrik Persson tipsar om artikel av Dan Josefsson