Skriv ut denna sida

Namnet på den nya s-politiken enligt Wikipedia

Krister Lilja 9 juli 2013

Den Tredje vägens politik, det är så den kallas den arbetarfientliga politik som Socialdemokraterna började driva under 1980-talet

Sala 2013-07-08

Hej på er! :-)
Jag hittade detta på Wikipedia. Jaha, det är så den kallas (Tredje vägens politik) den arbetarfientliga politik som Socialdemokraterna började driva under 1980-talet
(se wikipedia-länkar nedan) och som har lett till dagens maktlöshet på den svenska arbetsmarknaden och sociala otrygghet i samhället. Jag vill minnas att detta var en formulering som någon ville ha implementerad i det politiska parti som jag en gång var med och startade men sedan blev tvungen att lämna, då jag kände mig motarbetad och ensam att sköta administrationen. Hade jag vetat sambandet med den nya s-politiken så hade jag tagit avstånd ifrån den benämningen.

Jag tillhör inte dem som tror att det var en tillfällighet att Olof Palme eliminerades bara ca 3 månader efter att krutdurken "Novemberrevolutionen" avfyrades i November 1985 genom ett beslut i Riksbankens styrelse (under socialdemokratisk regering). Palme hann aldrig se verkningarna. Den därpå följande chockhöga räntan i början av 1990-talet lär visst ha hjälpt till att driva upp arbetslösheten så som man önskade. Det hade ju inte gått att redan under 1980-talet med den fulla sysselsättningen, komma och kräva 3 gånger så mycket arbete för samma lön som man gjorde efter nyåret 2003/2004 beträffande städpersonalen inom Sala kommun, för att ta ett exempel. Vad jag förstår så var Novemberrevolutionen den första riktigt stora krisskapande åtgärden som politikerna vidtog, för att kunna skapa den maktobalans vi har idag på arbetsmarknaden.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tredje_v%C3%A4gens_politik

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kanslihush%C3%B6gern

Med Vänlig Hälsning!
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Debattinläggets synpunkter/reflektioner som uttrycks ovan är personliga och delas inte nödvändigtvis av föreningen Folket i Bild/Kulturfront.
Folket i Bild/Kulturfront tar inte partipolitisk ställning. Kring parollerna kan människor ur olika partier och grupper enas. Varje medarbetare redovisar sina egna åsikter.
Folket i Bild/Kulturfronts plattform är:
• Försvar för yttrande- och tryckfriheten
• För en folkets kultur
• Antiimperialism

Krister Lilja