Skriv ut denna sida

Fem dokumentära mysterier i P1

Caroline Meyer Lagersparre - Eva Sahlin - Maria Lekteus 28 juni 2013
Kvinna hittad död vid badplats
Kvinna hittad död vid badplats Bild: Foto: Polisen

Ett tragiskt dödsfall där polisen går vilse i utredningen, gåtan Göran Lindberg och vem var brevbäraren som plötsligt försvann? Under sommaren berättar P1 Dokumentär historier som förbryllat anhöriga och polis. Fem fristående program om mystiska dödsfall, försvinnande och mänskliga tragedier med start 7 juli kl. 15.05 i P1.

Söndag 7 juli 15.03
Kvinna hittad död vid badplats av Hugo Lavett
En höstdag hittas Agneta Westlund död vid en brygga i Loftahammar i Småland. Polisen griper direkt maken Ingemar. Han misstänks ha mördat sin fru med en åkgräsklippare. Men vad var det egentligen som hände?

Söndag 14 juli 15.03
Brevbäraren som försvann av Sara Lundin
Fredag den andra april 1976 är Bosse Jansson på en hamburgerbar med några av sina brevbärarkollegor. Han är uppspelt, folk satsar pengar på hans geografikunskaper. Kan han alla sovjetrepubliker? Vet han huvudstaden i Kansas? Ja. Bosse kan allt. Dagen efter försvinner Bosse. Han går upp i rök och har aldrig återfunnits. Än idag vet ingen vad som hände.

Söndag 21 juli 15.03
Privatdetektiv Mattisson av Bosse Sjökvist
Privatdeckaren Anneli Mattisson arbetar med människor i deras allra värsta stunder, när de mår som sämst kanske. Vi får följa med på en rafflande resa där målet är att avslöja en otrogen man som misstänks svindla familjeföretaget för att köpa en lägenhet till sin älskarinna.

Söndag 28 juli 15.03
Bibliotekarien av Jesper Huor
I november 2004 skakas Kungliga Biblioteket i Stockholm av ett avslöjande. En av institutionens specialister har stulit ur samlingarna. Böcker värda miljontals kronor är borta. Vem var han, mannen som i åratal förde kollegorna bakom ljuset?

Söndag 4 augusti
Gåtan Göran Lindberg av Jesper Huor
Polischefen Göran Lindberg är mediernas älskling, kvinnojourernas idol och politikernas skyddsling. Han turnerar land och rike runt och talar om jämställdhet och mäns våld mot kvinnor. Men ingen anar att polischefen i åratal bär på en fruktansvärd hemlighet.

Caroline Meyer Lagersparre - Eva Sahlin - Maria Lekteus