Skriv ut denna sida

Fler ska få arbete genom Alby folkhögskola i Botkyrka

Bengt Eliasson, utvecklingsledare Botkyrka kommun 29 november 2012

För att skapa fler arbetsinriktade utbildningar ingår Botkyrka kommun tillsammans med Väddö, Södertörn, Brunnsvik och Vårdinge By folkhögskolor, ABF Utveckling AB och Studiefrämjandet Söderort i en avsiktsförklaring om att försöka skapa en ny folkhögskola i Alby.

Nu trappas visionen om en ny folkhögskola i Alby, Botkyrka upp.

Syftet är att starta folkhögskoleverksamhet i Alby med en konstnärlig och praktisk inriktning för att matcha det växande behovet inom de kreativa näringarna och byggbranschen.

–Utbildning är det bästa verktyget vi har för att skapa ett hållbart samhälle. Utbildning är oftast nyckeln till jobb, egenförsörjning och framgång. Genom denna avsiktsförklaring kommer vi förhoppningsvis lyckas starta upp folkhögskoleverksamhet i Alby, säger Jens Sjöström (s), vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i Alby Folkhögskola.

Folkhögskolan kommer erbjuda kurser i exempelvis byggteknik, cirkus, dans, film och musik. Men även möjliggöra för att läsa upp behörigheten för högre studier. Genom att kunna kombinera karaktärsämnen med allmänna ämnen kommer folkhögskolan erbjuda en möjlighet till skräddarsydd utbildning på en och samma plats.

Alby folkhögskola beslutades den 26 november i samband med kommunstyrelsens sammanträde.

 

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med 84 700 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning, gör Botkyrka till en händelserik kommun med stora möjligheter.

botkyrka.se

Bengt Eliasson, utvecklingsledare Botkyrka kommun