Skriv ut denna sida

Dom kallar oss white trash – uppföljaren

Mia Blomgren Sveriges Radio 3 oktober 2012

I Tendens temaserie Dom kallar oss white trash – Uppföljaren tar Mia Blomgren kontakt med några av de hundratals lyssnare som hörde av sig efter första delen. Då pratade hon med människor som bodde i ett område som på nätet pekades ut som ”ett av de mest white trash täta områdena i Sverige”. Och reaktionerna lät inte vänta på sig…

– Tack för käftsmällen jag fick av temaserien Dom kallar oss white trash. Det är bra att vakna upp ibland och få sitt "Svensson kaffe" i halsen! Så skrev Sigge till Mia Blomgren som ringer upp honom och andra lyssnare i det första programmet som sänds måndag 22 oktober kl. 11.03 i P1.

Annika som själv kategoriserar sig som en riktig kulturtant hörde också av sig till Mia Blomgren efter första delen:

– Jag kände mig så dum när jag insåg hur mycket fördomar jag haft om vissa människor och hur vidrigt det är att jag under mitt liv valt att bara umgås med folk som är som jag själv. Men nu när min egen klassresa har kraschlandat så får jag smaka på min egen medicin.

Dom kallar oss white trash - Uppföljaren sänds i Tendens i P1 måndag 22 oktober till onsdag 24 oktober kl. 11.03.

Om Mia Blomgren
Mia Blomgren är reporter på Samhällsredaktionen sedan 1993. Hon arbetar främst på Tendens och P1 Dokumentär. Mia har varit nominerad flera gånger för Ikaros-priset och för Stora Radiopriset som hon fick 2003. I våras vann hennes dokumentär Madonnan och Skökan priset för Sveriges bästa radiodokumentär på Tempo Dokumentärfestival. Hennes program sänds i både Norge och Finland.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3381&artikel=4450402


Mer info om Tendens

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3381

 

Mia Blomgren
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sveriges Radios presswebb: www.sverigesradio.se/press

Mia Blomgren Sveriges Radio