Skriv ut denna sida

Hög tid att agera i Palestina!

Gunnar Olofsson 28 oktober 2014

Screen_Shot_2014-10-28_at_19.54.21.png

Den svenska regeringen vill erkänna staten Palestina ”inom kort”. Men flera oppositionspartier vill vänta. Vad vill man vänta på? KD-ledaren Göran Hägglund säger att ett problem är att palestinierna inte har full kontroll över sitt eget territorium. Nej, just det. Därför att det är ockuperat!

 

Samtidigt som (KD), (M) och (FP) stretar emot och käbblar i utrikesnämnden, annonserar den israeliska regimen byggandet av ytterligare 1.000 illegala bostäder, bara för judar, i den ockuperade delen av Jerusalem. Frågan bränner. Det är, som utrikesminister Margot Wallström påpekat, snarare för sent än för tidigt att agera om det skall bli någon palestinsk stat vid sidan om Israel.


Nu måste någonting hända. Palestina måste erkännas som stat inom 1967 års gränser – vilket 134 länder före Sverige gjort – och sedan måste man med bojkotter, sanktioner och återkallade investeringar sätta tryck på Israel att upphöra med ockupationen och ta hem alla bosättare och militärer.


Frihandelsavtalet med Israel måste suspenderas, det kulturella, idrottsliga och vetenskapliga samarbetet läggas på is, det militära samarbetet upphöra. De svenska ungdomarna i innovationsföretaget Klarna måste tas i örat så att de lämnar sitt flotta kontor i ”Electra Tower” i Tel Aviv, och slutar sätta krokben för palestiniernas kamp för frihet och oberoende.


Det är hög tid att agera!

 

Gunnar Olofsson

Relaterade artiklar (efter tagg)