Skriv ut denna sida

Fakta som Israels regering inte vill att du ska känna till.

Anders Romelsjö 1 september 2014

Unknown.png

Nu har en långvarig vapenvila ingåtts mellan Israel och Hamas. Bra, men inga avgörande frågor har därmed fått sin lösning. Jag kompletterar nyhetsrapporteringen om Gaza med en artikel av Anthony Bellchambers på Global Research nyligen.

1 Benjamin Netanyahu säger sig tala för majoriteten av världens judar, fast han i själva verket representerar bara en minoritet av judiska israeler och amerikaner – de som stöder hans högerparti, och närstående partier. För många andra, särskilt i Europa, är han sedd som en USA-finansierad, sionistisk obehaglig person med en extremistisk politisk agenda som avvisar varje palestinsk stat och kräver att alla infödda araber ska lämna forna Palestina.

2. Israels politik såsom de olagliga bosättningarna på Västbanken och i östra Jerusalem (för att förhindra upprättandet av en palestinsk stat); 8 års blockad av viktiga förnödenheter till Gaza; falsk-märkningen av exporterade frukt och grönsaker till Europa och det fruktansvärda dödandet av hundratals försvarslösa kvinnor och barn i Gaza – ökar antisemitismen i världen. Den israeliska regeringens politik mot den inhemska arabiska befolkningen är den främsta drivkraften för antijudiska känslor både i Europa och globalt.

3 Netanyahu är väl medveten om detta samband och den skadliga effekten av hans politik för tryggare judiska samhällen över hela världen, och dess inverkan på den allmänna opinionen. Men han vet också att ju mer antisemitismen ökar bland franska, brittiska och andra judiska medborgare kommer alltfler av dessa att tvingas sälja sina hem och motvilligt lämna sina födelseländer för att söka fristad i Israel. Det är en central princip i regeringen Netanyahus agenda att alla amerikanska, europeiska och judar i förskingringen, bör ”övertalas” att emigrera till den israeliska staten – tillsammans med sina tillgångar.

4 Denna agenda stöds också av miljontals kristna sionister i USA, särskilt de bokstavstrogna. Bland dessa finns målet att alla 14 miljoner judar i världen som ska flyttas till den israeliska staten kan döpas och gå med i den kristna kyrkan! De israeliska ministrarna småler när de tar emot deras stöd – utan vilka deras ekonomi skulle kollapsa.

5. Israel-lobbyn i Amerika består mer än ett dussin organisationer, inklusive AIPAC, den viktigaste sionistiska politiska lobbygruppen med tillträde till Vita huset ock som kraftigt påverkar den amerikanska utrikespolitiken i världen.

Men för många integrerade europeiska judiska samhällen, är Netanyahus sannolika krigsförbrytelser i Gaza plus hans våldsamma, expansionistiska agenda med åtföljande ökning av antisemitismen mycket dåliga nyheter faktiskt. En bojkott mot staten Israel ter sig oundviklig.”

Anders Romelsjö

Relaterade artiklar (efter tagg)