Skriv ut denna sida

Manifestation 31/8 Östra stranden nära Friends Arena

Nätverket Rädda Råstasjön 30 augusti 2014

Screen_Shot_2014-08-30_at_12.56.11.png

Nätverket Rädda Råstasjön visar hur Alliansen tänker bygga inom strandskyddat område. Välkommen att delta! 

Den 16 juni 2014 tog Solna kommunfullmäktige beslut om byggnation vid Råstasjön, framför Friends Arena, till största delen på strandskyddat område. Förslaget innebär hus med 600-700 lägenheter, från fem till elva våningar höga. Om byggplanen blir verklighet kommer unika naturvärden gå oåterkalleligen förlorade, eftersom den innebär dränering av sumpskog som är betydelsefull för flera rödlistade fågelarter och fladdermöss. Det är skälet till att bland annat Världsnaturfonden (WWF) vädjat till Solnas styrande att inte bygga på den här platsen. Ett partipolitiskt obundet nätverk, Rädda Råstasjön, bildades 2013 för att värna natur- och rekreationsvärden vid Solnas enda sjö. Nätverkets namninsamling mot att ytterligare byggnation hade i juni 2014 samlat 20 000 namn.

Trots protester från sakkunniga, Världsnaturfonden och en starkt negativ opinion bland Solnaborna, röstade samtliga 36 ledamöter i den styrande alliansen (M, FP, C och KD) den 16 juni igenom förslaget om byggnation vid Råstasjön. De 25 ledamöterna i oppositionen i kommunfullmäktige (S, MP och V) röstade alla nej.

Nätverket Rädda Råstasjön uppmanar inte till röst på något enskilt parti, men hoppas att Solnabor som är engagerade i den här frågan läser på, frågar partierna var de står, själv tar ställning och uttrycker sin
åsikt på valdagen.

www.raddarastasjon.se 

Nätverket Rädda Råstasjön

Relaterade artiklar (efter tagg)