Skriv ut denna sida

RASISTISK RAPPORTERING

Rolf Björnson 27 juni 2014

Skärmavbild_2014-06-27_kl._16.31.54.png

 

Under de första tio dagarna i juni försvann sjutton pojkar i åldern 13-17 år på den ockuperade Västbanken. Några av dem släpades ut från sina hem under vapenhot mitt i natten, andra greps på gatan i fullt dagsljus. Dessa kidnappningar är väl dokumenterade, men de nämndes inte i internationella media, och ingen politiker i väst har krävt att pojkarna friges.

Den 12 juni försvann ytterligare tre pojkar på Västbanken. Deras försvinnande fick stor uppmärksamhet i all världens media och stämplades som ett terroristdåd. USA:s och Storbritanniens utrikesministrar krävde pojkarnas omedelbara frisläppande.Varför reagerade omvärlden på så olika sätt? 
Jo, svarar Amena Saleem i nedanstående artikel, de tre sistnämnda pojkarna är israeler, de sjutton tidigare fallen gäller palestinier!
Läs vidare på http://electronicintifada.net/blogs/amena-saleem/international-media-ignore-israels-abduction-palestinian-teens 

 
Detta och en del annat i samma ämne  finns förstås också på https://www.facebook.com/pages/Palestinagruppen-i-Malm%C3%B6/603930589691786
Gå gärna in där och gilla artiklarna!
Rolf Björnson

Relaterade artiklar (efter tagg)