Skriv ut denna sida

Bör medverkan i ”trilateral kommission” kriminaliseras?

Franz Smidek 3 juni 2014

Untitled.png

En läcka i det tjeckiska parlamentet, låt oss kalla den för ”det Schwarzenbergska misstaget” har lyft något på draperiet till den mytomspunna kommissionen

Tror du att den hemlighetsfulla trilaterala kommissionen är en oskyldig debattklubb för gamla politiker, finansiärer, mediemagnater och generaler – som bara omhuldas av några knäppgökar till konspiratörer? Då är det dags att tänka om! En oavsiktlig läcka i det tjeckiska parlamentet har nyligen avslöjat att kommissionens verksamhet bl.a. handlar om vilka suveräna stater som Nato och USA ska anfalla.

Bakgrunden till läckan är en debatt i det tjeckiska parlamentet med Karel Schwarzenberg, som tidigare varit utrikesminister i Tjeckien. Debatten hettade till efter att Schwarzenberg anklagades för att han stödde Natos och USAs bombningar av Belegrad och Serbien.

Till sitt försvar har Karel Schwarzenberg hävdat att vid en votering i en trilateral kommission i Washington 1999 var det endast han, Carl Bildt och Henry Kissinger, som röstade mot att Nato skulle bomba Serbien.

Det Schwarzenbergska misstaget

Schwarzenberg har med sitt uttalande lyft en aning på förhänget till kommissionen. För de som vill påstå att det här bara är en i raden av ”vanliga” konspirationsteorier, vill jag hänvisa till att debatten är dokumenterad och diarieförd i det tjeckiska parlamentet (Se: A) Länk: http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/008schuz/s008122.htm

Bombningen av Serbien år 1999 skedde utan FN mandat. Beslutet att Nato och USA ska bomba en suverän stat fattades i en privat kommission vars sammansättning, agenda och beslut är hemliga.

Resultatet blev att Nato utan krigsförklaring angrep Serbien under 78 dagar med ca 23 000 bomber och raketer inklusive utarmad uran ammunition. Cirka två tusen människor dödades och Nato har därutöver förstört 38 broar, 595 km järnvägar, 470 km vägar och 40 000 hus.

Det Schwarzenbergska uttalandet är sensationellt därför att det öppnar en Pandoras ask med många frågor.

För det fösta är det rimligt att en privat organisation ska bestämma vilka länder s.k. försvarsalliansen Nato ska kunna anfalla? För det andra, hur kommer det sig att utrikesministern i ett alliansfritt och neutralt land kan vara med och besluta – oavsett om det är för eller mot – vilket land Nato ska attackera? För det tredje, vilket mandat hade Carl Bildt? Var det en ”självpåtagen roll” så är det ett mycket allvarligt tjänstefel?

Det Schwarzenbergska misstaget ställer många andra frågor:

$11.         Vilka är medlemmar i kommissionen?

$12.         Vem och vilka ingår i den innersta kretsen och vem styr organisationen?

$13.         Vilka låg bakom och drev fram bombningarna?

$14.         Vad hade kommissionen för mandat att besluta/föreslå detta?

$15.         Vilka röstade för?

$16.         Vilka av deltagarna hade egna ekonomiska intressen i detta krig?

$17.         Vilka andra krig har kommissionen röstat om?

$18.         Hur långt sträcker sig deras ”makt”, vad är det de voterar om i övrigt?

$19.         Hur väljer man vilka som ska sitta med i kommissionen?

$110.      Hur styrs Nato? Ska en privat organisation kunna bestämma vilka länder den s.k. försvarallinasen ska kunna anfalla?

Därutöver måste vi ställa oss frågan om deltagande i kommissionen – en global maktelit med krigiska ambitioner – kan de negativt påverka svenska politikers tjänsteutövning? Vi vill gärna tro att våra valda politiker representerar Sverige när det gäller t ex utrikespolitik. Detta är en uppgift som ska överskugga allt annat, det borde inte råda minsta tvivel vad gäller deras roll och lojalitet.

Bör Riksdagen och justitieministern se över lagstiftningen och t o m förbjuda svenska politiker att delta i den här typen av obskyrda hemliga sällskap?

Slutligen, hur beklämmande är det när vi 15 år för sent får reda på att i den så kallade demokratiska och öppna västvärlden verkar en hemlig elit som på eget bevåg kan dra igång krigsmaskineriet Nato?

Visst, jag känner väl till, att våra traditionella mediers huvudsakliga uppgift är att informera om kändisarnas otrohet och skilsmässor och om den lille elake Putin. Jag vet också att journalisterna ska hålla sig på sin kant och låta bli undersöka den egentliga ”makteliten”, den som dödar, torterar och lemlästar människor i riktiga krig. Är det några som känner sig illa berörda av detta så vill jag be om ursäkt.

Kort om Trilateral Commission

Trilateral Commission är en privat organisation, bildad 1973 på initiativ av personer inom Council on Foreign Relations och Bilderberggruppen – bland annat av David Rockefeller, Henry Kissinger och Zbigniew Brzezinski. I kommissionens arbete lär delta omkring 300 personer.

A) Citat, på tjeckiska: ”Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně předtím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commission ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Carl Bildt a potom jsem byl já v té diskusi.”

Franz Smidek

Relaterade artiklar (efter tagg)