Skriv ut denna sida

"USA-alliansens nazistkupp i Ukraina"

Kommunistiska Arbetarkommunen-Elena Turial-Ulf Bjerén 17 mars 2014

Ukraina.jpg

"Det ryska folket precis som det ukrainska folket vill inte att fascister ska förstöra deras hemland." Arrangörerna av demonstrationen på Sergels Torg den 15 mars mot "USA-alliansens nazistkupp i Ukraina "  förklarade med en frontbanderoll sin syn på läget

 

2014-03-15 20_36_29-Microsoft Office 2010

DEMONSTRATION MOT FASCISMEN I UKRAINA.
Vi känner oss tvugna att hålla en demonstration mot nazismen och fascismen i Ukraina. Det har genomförts en militärkupp i Ukraina som har lett till att makten har hamnat i händerna på nynazister. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma nazistregimen som har kommit till makten i Ukraina. Vi kräver att USA:s regering slutar upp med att finansiera nazisterna i Ukraina.

Enligt den amerikanska utrikesministern (hon är “assistant US secretary of state” -red), Victoria Nuland, så har USA spenderat omkring 5 miljarder dollar på den s.k. “demokratin” i Ukraina. Nazisterna har kommit över tusentals vapen från militära förråd i Ukraina. Vi kräver att FN, EU och USA:s regering tvingar nazisterna att lämna tillbaka sina vapen. Majdans representanter (Majdan är det stora torget där demonstranterna samlades -redaktionen) tvingade Verchovna Rada (parlamentet i Ukraina) att upphäva en lag som förbjöd fascist- och nazistpropaganda i Ukraina.

Den nazistiska regeringen i Ukraina har bannlyst Regionernas Parti och Ukrainas Kommunistiska Parti. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma det nazistiska förbudet mot oppositionspartierna i Ukraina. Den nazistiska regeringen förbereder ett folkmord på det ryska folket. De har instiftat en rad lagar som riktar sig mot det ryska språket i landet. Nazisternas (“Högra sektorn”) slagord är “Ukraina för ukrainarna”. Vi kräver att politikerna i USA, EU och FN skall fördöma nazistregimens förföljelse av människor p.g.a. av deras etniska och språkliga tillhörighet.”.

2014-03-15 20_53_26-20140315_172240

2014-03-15 18_53_49-20140315_165457

2014-03-15 18_53_18-20140315_165640

En grupp om ca 10 förmodade NATO-anhängare dök upp med plakat om att det egentligen är Putin som är nazist och plakat med texten “Make Love, not War”. Ett stort antal poliser var där i god tid. De hade sannolikt fått information om att motdemonstranter var att vänta. Motdemonstranterna ställde sig först nära med polisens samtycke så att de kunde provocera ordentligt. Sedan blev de anvisade att stå uppe på trappan på Sergels Torg där de bokstavligen skrek som stuckna grisar (ej överdrift). Deras slagord handlade bl.a. om Putin.

Se även gruppen Demonstration Mot Fascism i Ukraina på Facebook
 
Elena_Turial.jpg
Så här skriver initiativtagaren till demonstration; Elena Turial: "Det som händer i Ukraina är hemskt! Vi måste stå samman enade och visa folket i Ukraina vårt stöd.
 
Det ryska folket precis som det ukrainska folket vill inte att fascister ska förstöra deras hemland.
 
Vi måste visa att Ukraina inte är till salu för EU och USA, och att de inte har någon rätt att skapa falska revolutioner i främmande länder för egen personlig vinning!
 
Nazismen saknar nationalitet och ska fördömas såväl i Sverige som i Ukraina.
 
Oavsett var du kommer ifrån eller din etniska bakgrund är du välkommen.
 
Vi måste protestera så att vår röst hörs!"
 
 
Kort sammanfattning http://www.fib.se/debatt/item/3886-vasts-statskupp-i-ukraina
 
Speaking of Ukraine and the Russian threat or Russia wants war!

Nato-Ryssland.jpg

WARNING! E-mail to and from Sweden, or via servers in Sweden, 
is monitored and stored by the National Defence Radio Establishment.

Varning! E-post till och från Sverige, eller som passerar servrar i Sverige, 
avlyssnas och lagras av Försvarets Radioanstalt, FRA.
Kommunistiska Arbetarkommunen-Elena Turial-Ulf Bjerén

Relaterade artiklar (efter tagg)