Skriv ut denna sida

Blondiner och Brunetter i Paris

Kerstin Ekström 29 september 2013
Utställningen "Blondiner och Brunetter" vill påminna om varje individs okränkbara rätt att kunna välja sitt eget liv.

Äntligen har min önskan att bidra till ett mer tolerant samhälle blivit verklighet.

Blondiner och Brunetter, syftet med utställningen är; förutom att visa på skönhet också att synliggöra och informera om transvestiters och transpersoners mångfacetterade yrkesval, liv och vardag.

Varje person presenteras med sitt valda förnamn och yrke, till exempel: statsvetare, tandläkare, flygplansmekaniker. Fjärran från klichén dragshowartist.

Genom bilderna hoppas jag kunna bidra till att bryta fördomar och verka för ett mer tolerant samhälle.

Varmt välkommen till Vernissage, tisdag 1 oktober kl. 19.00 i Paris.

Blondiner och Brunetter

Kerstin Ekström

Kerstin Ekström: Överlevarna - Folket i Bild/Kulturfront

Kjersti Bosdotter: Ibland sker saker i just rättan tid. Författaren och dokumentärfotografen Kerstin Ekström har i tjugo års tid letat upp, intervjuat och fotograferat kvinnor och män som överlevde både det spanska inbördeskriget och nära 40 års terrorvälde i Francos Spanien. Boken Överlevarna. Vittnesmål från spanska inbördeskriget och Francodiktaturen kommer ut i stort sett samtidigt som det spanska regeringsorganet som övervakar rättssystemet suspenderar undersökningsdomaren Baltasar Garzón, verksam med att utreda de människorättsbrott som begicks under och efter inbördeskriget 1936–39...

Kerstin Ekström intervjuas av Anita Kratz. En bok, en författare UR/Play
Spanska inbördeskriget rasade mellan åren 1936 och 1939. Den lagliga republikanska regeringen störtades av Franco med hjälp av Nazityskland och Mussolinis Italien. Därpå härskade en lång diktatur. Republikaner, demokrater, antifascister, kommunister och syndikalister avrättades på löpande band, andra flydde utomlands eller lyckades överleva inom landets gränser. Den svenska fotografen och författaren Kerstin Ekström har samtalat med ett fyrtiotal personer som överlevde inbördeskriget och den efterföljande diktaturen, och i "Överlevarna" förmedlar hon deras berättelser.

Kvinna i Sverige: porträtt av åtta flyktingkvinnor

Det Forlovade Landet


Kerstin Ekström

Relaterade artiklar (efter tagg)