Skriv ut denna sida

Svensk vapenexport diskuteras på konstutställning i Barcelona

Emil Naula 5 september 2013

USAs användning av drönarattacker porträtteras, och den svenska vapenexporten lyfts fram i två av de totalt 14 verken.

Emil Naula öppnar sin första soloutställning på galleri 3 Punts i Barcelona. Utställningen heter "Reach" och handlar om räckvidd, spridning, främst gällande svenskt krigsmateriel, men också om att nå ut och väcka debatt.

Utställningen täcker in flera olika tekniker och ämnen. I komplexa installationer och skissartade teckningar tar Emil Naula även upp ämnet om vinklad journalistik i Fox News Channel samt sociala normer och uttryck i en serie av teckningar prydda av orden "Grow up be a man". I dessa uppmanas allt i från kvinnor, barn och blommor att göra just detta, växa upp och bli män. En humoristisk vinkling av ett vardagligt uttryck som befäster de stereotypiska karaktärsdragen hos män som mer eftersträvansvärda.

Emil Naula kommer ursprungligen från Djurås i Dalarna, men bodde och arbetade i Uppsala innan han 2012 flyttade till Barcelona för att utveckla mitt konstnärskap. Emil Naulas medium är i huvudsak installationer, skapade av mängder av uppspända trådar, men han arbetar också med skulpturer i trä och olika typer av teckningar. För mer information se www.naula.se.

Utställningen öppnas torsdagen den 5 september på galleri 3 Punts, C/ Enrich Granados 21, i Barcelona, och är öppen till och med 21/9.

Reach omskrivs i denna veckas nummer av magasinet Time Out Barcelona, som publiceras idag, där Emil Naula också presenteras i en intervju.

Utställningen är en del i kollektivet Associació de Galeries d'Art Contemporani's satsning på unga konstnärer i Barcelona i september 2013. Under beteckningen Art Nou 2013 har stadens allra mest prestigefyllda gallerier har därför bjudit in konstnärer som är unga i sitt konstnärskap.

Läs mer på:

http://www.barcelona-metropolitan.com/events/art-nou-primera-visio/
www.artbarcelona.es
www.3punts.com
http://www.timeout.cat/barcelona/ca/atraccions/emil-naula-reach

Emil Naula