Skriv ut denna sida

Se problemen i de invandrartäta områdena

Rune Lanestrand 1 december 2012

Rune Lanestrand

Gammelmedia och deras reportrar har inte förstått att deras intensiva publicitet gynnar Sverigedemokraterna.

Bl a därför att den korrekta eliten inom både kultur, politik och journalistik inte har det stora förtroende de själva tror. Genom sitt agerande biter man sig i svansen och kanske t o m ger Jimmy Åkesson och SD en martyrstatus.

 

En annan orsak till att SD ökar trots sina skandaler beror på att Alliansen och oppositionen allt mer liknar varandra. Det gäller inte bara synen på vårdföretag och privata skolor och dagis utan också utrikes- och försvarspolitiken. Även den omfattande svenska vapenexporten.

 

Politiken är inte att känna igen och folk vill ha en kraftfull opposition och upplever nu SD som den enda oppositionen. Ytterligare ett exemplen på den idéologiska röran. Det senaste kravet från Stefan Löfven är införande av privata arbetsförmedlingar.

 

En ytterligare orsak är att kommunpolitiker i alla partier upplever stora problem i samband med invandringen och asylpolitiken. Då de inte får de resurser som krävs för ett bra mottagande. De brottas också med växande arbetslöshet när hela företag läggs ned eller permitterar personal i deras kommuner.

 

Själv tycker jag att både Alliansen och den s k oppositionen tar väldigt lätt på de problem som invandringen medför med hög arbetslöshet och växande utanförskap. Invandring är annars inget problem när det finns jobb och bostäder.

 

Det är obegripligt att de övriga partierna inte själva ser problemen i de invandrartäta områdena utan låtsas som om allt är bra. Så länge de sticker huvudet i sanden så kommer SD att fortsätta växa.
Rune Lanestrand

Rune Lanestrand

Relaterade artiklar (efter tagg)