Skriv ut denna sida

Pressinbjudan: Välkommen till AKT c - en finissage för SR c, Sveriges Radios webbaserade ljudkonstmagasin.

Sveriges Radio 13 september 2012

Onsdag 19 september kl.19.00. Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, Stockholm.

I elva år har SR c sett med varandras öron under Sveriges Radios flagg. Det har varit en färd kantad av stepplektioner, ljudande essäer, radioutsända hypnosstunder, besök hos baddräktskungen och sjungande jästceller. Nu sätter SR c punkt med en avskedsfest, en festlig finissage - AKT c - på Bonniers Konsthall onsdag 19 september kl. 19.00.

Under AKT c kommer nya verk av Anastasia Ax & Marja-Leena Sillanpää, Malin Elgán (i samarbete med EMS), Iris Smeds, Steven Cuzner, Marie Wennersten med flera att presenteras. Dessutom gör SR c ett samarbete med det uppmärksammade punkbandet Vulkano, Sista versen, exklusivt för finissagen. Temat för AKT c är död, avslut och tid. AKT c är kurerad av Nathaly Salas.

SR c har även samproducerat Matti Kallioinens The Nervous Manifold tillsammans med konstnären och Bonniers Konsthall. Verket ingår i Bonniers Konsthalls pågående utställning Mer är ljud och visas till och med 2 december 2012.

Om SR c: SR c initierades av Marie Wennersten 2001 och har fram till nu varit en radiokanal för konst, kultur och idéer, ett ljudande webbaserat magasin med en övärld av temanummer - visuella landskap att gå vilse i för att där finna nya sätt att lyssna. Kanalen har huserat på Sveriges Radios hemsida, men har också vidgat sin spelplats till FM-nätet, tågstationer, torg, konsthallar och bokhandlar. SR c har utforskat nya former att producera, presentera och uppfatta radio.

Kanalen har uppmärksammats på olika sätt i Sverige och utomlands. 2004 hedrades SR c i Prix Europas specialklass för webbapplikationen Let Them Sing It For You (utvecklat av konstnären Eric Bünger för SR c i samarbete med P4). Kanalen finns också representerad bl. a. i Erik Granly Jensen och Brandon LaBelles antologi Radio Territories (Errant Bodies 2007), där banbrytande radiokonst från olika delar av världen presenteras. SR c var under en rad år medarrangör till Art´s Birthday – i samarbete med EBU, Sveriges Radio P2 m.fl.

C:et i SR c har stått för att se – i ordets vidaste bemärkelse. Över 200 verk av konstnärer från olika konstsfärer i Sverige och andra delar av världen har funnits samlade på SR c:s hemsida. Verken rör sig ofta i gränstrakterna mellan radioteater, musik, performance, hörspel och dokumentär. Och nu är det alltså över, partyt är nere för räkning och gästerna på väg mot sällare jaktmarker. SR c samlas – för sista gången? och begrundar vad det innebär att sjunga på sista versen. Är slutet bara början på det nya eller endast minnet av det som varit?

Tid: Onsdag 19 septemberkl.19.00.

Plats: Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, Stockholm.

Pressbilder: http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2489829_1287_1999.jpg (Lost in Hildurness med TV-out-Art´s Birthday 2007, SR c:s Lilla Scen Moderna Museet. Foto: Mattias Ahlm/SR)

http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2489827_1330_1999.jpg (SR c-redaktionen; Erik Sandelin, Rars Ringbom, Susanne Skog, Marie Wennersten (med Nils Edvardsson), Ulrika Jonsson och Eric Malmberg (med Tilda Lovell). Foto: Micke Grönberg/SR)

Lyssna på: Framtidens fantastiska fruktsås av Matti Kallioinen! http://bit.ly/kO08Fw

För mer information, vänligen kontakta:
Nathaly Salas
, konstnärlig producent för SR c, Radioteatern, P1
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. | 0730 34 48 22

Sveriges Radio